in , , , ,

(foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială – Abarth 124 Spider şi 124 Spider Rally

Compania Fiat a prezentat la Salonul Auto de la Geneva două modificaţii ale decapotabilei 124 Spider: “cea fierbinte”, pregătită de atelierul Abarth şi una pentru raliuri.

Roadster-ul a primit un motor turbo de 1.4 litri. Puterea agregatului este de 170 de CP, iar cuplul maxim este egal cu 250 Nm. Se poate opta pentru o cutie de viteze manuală cu şase rapoarte sau una automată cu acelaşi număr de trepte, cu posibilitatea de a le schimba prin padele de după volan.

De la 0-100 de km/h, automobilul cu tracţiune spate, ajunge timp de 6.8 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 240 de km/h.

Mai mult, maşina a primit un diferenţial cu autoblocare, un eşapament sport, suspensie Bilstein şi frâne de la Brembo. De asemenea, a fost instalată o capotă activă, care, în momentul impactului cu un pieton, se ridică un pic pentru a micşora riscul de a primi traume grave.

Vânzările lui Fiat 124 Spider Abarth vor începe în luna septembrie a acestui an, pentru un preţ de start de 40.000 de euro.

Totodată a fost prezentată şi versiunea 124 Spider pentru raliuri, pregătită de Abarth pentru a concura în categoria FIA R-GT. Sub capotă stă un motor de 1.8 litri cu 300 de CP, amortizoare reglabile şi jante OZ Racing “îmbrăcate” în pneuri Michelin. Automobilul a fost vospit în aceleaşi culori pe care le avea modelul clasic, produs între anii 1972-1975.

Iti place articolul?