in , , , ,

(foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială – Audi Q2

Compania Audi a adus şi prezentat la Salonul Auto de la Geneva crossoverul compact Q2. Noutatea va fi cel mai mic membru al familiei de tot-terenuri a mărcii germane, pe lângă modelele Q3, Q5 şi Q7.

Audi Q2 a fost construit pe baza şasiului modular MQB, dezvoltat de concernul Volkswagen. Lungimea crossoverului este egală cu 4.190 de mm, ceea ce îl face mai scurt cu 195 de mm decât Audi Q3. Greutatea maşinii nu depăşeşte 1.205 kilograme. Garda la sol măsoară 200 de milimetri. Volumul portbagajului este egal cu 405 litri sau 1.050 litri cu scaunele spate rabatate.

Motorul de bază pentru Audi Q2 va fi unul pe benzină, cu trei cilindri, volum de 1.0 litri şi 116 CP. Va exista şi o variantă turbo cu patru cilindri de 1.4 litri, care va dezvolta maxim 190 de cai putere.

Linia de diesel-uri va include o unitate de 1.6 litri şi 116 CP, dar şi două agregate de 2.0 litri (150 şi 190 CP). Cutia de viteze poate fi una mecanică cu şase rapoarte sau una robotizată S tronic cu două ambreiaje.

Crossoverul va fi disponibil cu următoarele dotări: cruise control adaptiv, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, sistem de monitorizare a traficului şi a semnelor de circulaţie. Mai mult, noul Q2 se va putea parca singur atât paralel, cât şi perpendicular.

În versiunea de bază va fi disponibilă o tracţiune pe puntea din faţă. Dacă viitorii clienţi vor alege motorizări de top, li se va oferi un sistem de tracţiune integrală. Totodată, este disponibilă la comandă o suspensie sport care poate micşora garda la sol cu 10 mm.

În calitate de opţiuni vor putea fi instalate: cadrane de bord digitale, head-up display, complex multimedia MMI cu navigare prin satelit, suport al interfeţelor Apple CarPlay şi Android Auto, dar şi un sistem audio de la Bang & Olufsen (14 difuzoare, 705 Waţi).

Audi Q2 va fi produs la uzina din Ingolstadt, iar în saloanele dealerilor europeni va ajunge în luna august a acestui an.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?