in , , , ,

(foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială – Fiat Tipo Break şi Hatchback

Compania italiană Fiat a prezentat la Salonul Auto de la Geneva va modelul Tipo, în caroserie hatchback şi cu ampatament lung. În unele ţări maşina este numită Aegea. Versiunea sedan a debutat încă în luna mai a anului trecut.

Noile produse se diferenţiază de sedanul Tipo prin forma farurilor din spate, iar maşina cu ampatament lung mai are şi railings-uri pe acoperiş. Informaţii tehnice detaliate vor fi disponibile mai târziu, însă, se ştie că volumul portbagajului hatchback-ului este mai mic decât cel al sedanului (520 de litri).

Gama de motoare va include două dieseluri din familia Multijet II şi două benzinare, puterea cărora variază între 95 şi 120 CP. Motoarele pot fi cuplate la o transmisie manuală cu cinci rapoarte sau una automată cu şase trepte.

Cât priveşte sedanul Tipo (Aegea), acesta are 4500 de mm în lungime, 1780 de mm în lățime și 1480 de mm în înălțime. Ampatamentul este egal cu 2640 de mm. Astfel, comparativ cu modelul Linea, noul Aegea este cu 96 de mm mai scurt, cu 50 de mm mai lat și cu 14 mm mai scund, ampatamentul fiind mai mare cu 37 de mm ca rezultat al scurtării consolelor față/spate.

Oficialii Fiat spun că noul lor model poate transporta până la 5 persoane, având un portbagaj de 520 litri. Sub capotă, după cum am meţionat, pot fi comandate două motoare diesel Multijet II și 2 motoare pe benzină, puterea cărora variază între 95 și 120 de cai. Transmisia poate fi automată sau manuală, iar cel mai bun consum este înregistrat de cel mai slab motor diesel – mai puțin de 4,0 litri/100 de km.

În plan vizual noul Fiat diferă de tot ceea cu cea ne-au obișnuit până acum italienii, la exterior făcându-și loc o grilă frontală imensă, cu blocuri optice frontale legate de grilă și un spate dominat de blocuri optice semiovale. La interior poate fi comandat sistemul multimedia Uconnect cu ecran tactli de 5 inci, comandă vocală, conexiuni Bluetooth, AUX și USB, precum și navigație TomTom.

Printre rivalii noului Fiat vor fi Renault Fluence și Skoda Rapid.

Iti place articolul?