in , , , ,

(foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială – Koenigsegg Regera

Compania Koenigsegg a prezentat la Salonul Auto de la Geneva versiunea de serie a hipercarului cu 1.500 de CP – Regera. Prototipul modelului l-am văzut pentru prima dată anul trecut. Producătorul spune că modelul de pe stand a suferit 3.000 de modificări, comparativ cu ceea ce a prezentat în trecut.

Koenigsegg Regera este dotat cu un motor V8 twin-turbo, cu un volum de 5.0 litri şi care dezvoltă 1.100 de cai putere, alături de 1.280 de Nm. Alături de unitatea cu ardere internă au mai fost instalate trei motoare electrice, două instalate pe puntea spate şi unul pe arborele cotit. Astfel, puterea totală este de 1.500 de CP şi 2.000 de Nm.

Agregatele electrice sunt alimentate de un set de acumulatori cu o capacitate de 800 de volţi, în care au fost folosite tehnologii implementate pe bolizii de Formula 1. Bateriile cântăresc 90 de kilograme, cu 25 de kg mai puţin decât cele de pe prototip. De asemenea a fost îmbunătăţită răcirea lor, s-a mărit tensiunea şi puterea, însă capacitatea a scăzut. La fel şi greutatea, de la 1.628 la 1.590 de kilograme.

Regera s-a ales şi cu o cutie de viteză inovaţională Koenigsegg Direct Drive (KDD), construită special pentru hipercar. Suedezii afirmă că pierderile energetice ale KDD sunt mai mici cu 50% decât cutiile de viteze sau variatoarele obişnuite.

Versiunea de serie a Koenigsegg Regera este capabilă să accelereze până la 100 de km/h timp de 2.8 sescunde, până la 200 de km/h – 6.6 secunde, până la 300 de km/h – 10.9 secunde, şi până la 400 de km/h – doar 20 de secunde! Acceleraţia de la 150 la 250 de km/h se face în 3.9 secunde. Viteza maximă nu s-a menţionat, însă cu siguranţă trece peste 400 de km/h.

Fotografii oficiale cu habitaclul nu au fost publicate, însă constructorii spun că la interior se vor găsi scaune reglabile electric, sistem multimedia cu suport Apple CarPlay, un punct de acces Wi-Fi şi un sistem de reîncărcare a telefoanelor prin inducţie electromagnetică.

Pentru Regera va fi disponibil şi un sistem robotizat de deschidere a tuturor uşilor, numită Autoskin. Şoferul le va putea acţiona de la distanţă.

Primele exemplare vor fi construite abia la sfârşitul anului 2016. Tirajul – 80 de exemplare. Preţ – 2.1 milioane de euro.

Sursa foto: Carscoops