in , , , ,

(foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială – Maserati Levante

Compania italiană Maserati a prezentat la Geneva primul crossover din istoria mărcii, numit Levante. Vânzările tot-terenului vor începe imediat după expoziţia auto. În Elveţia, modelul de bază va costa circa 70.000 de euro.

Modelul împarte aceeaşi platformă cu sedanurile Ghibli şi Quattroporte. Crossoverul este dotat cu o suspensie pneumatică specială care poate schimba garda la sol în cinci poziţii, alături de nişte amortizoare controlate electronic.

Pentru Levante vor fi disponibile iniţial trei motorizări: două pe benzină şi un diesel. Primele sunt nişte agregate V6 twin-turbo, cu un volum de 3.0 litri, care produc 350 şi 430 de CP respectiv. Volumul propulsorului diesel este acelaşi, însă generează 275 de CP.

Maserati-Levante-12

Indiferent de motorizarea pe care o va opta clientul, Levante vine cu tracţiune integrală, diferenţial spate cu autoblocare şi o cutie de viteze automată cu opt rapoarte.

Cea mai puternică versiune a crossoverului va putea accelera până la 100 de km/h timp de 5.2 secunde, iar viteza maximă se va opri la 264 de km/h. Modificaţia cu 350 de cai poate accelera timp de 6.0 secunde şi 251 de km/h. Maşina cu motor diesel va accelera în 6.9 secunde, până la o viteză maximă de 230 de km/h.

Reprezentanţii mărcii au declarat la Geneva că Levante are cel mai mic centru de greutate printre toţi concurenţii, iar greutatea automobilului este distribuită în mod egal pe cele două punţi.

Maserati-Levante-16

Printre dotări se numără un ecran multimedia de 8.4 inci, cruise control adaptiv, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, sistem de avertizare în cazul unei coliziuni frontale, sistem de frânare de urgenţă şi de monitorizare a benzii de rulare.

Interiorul poate fi decorat, de exemplu, cu piele sau mătase de la producătorul italian de îmbrăcăminte şi încălţăminte Ermenegildo Zegna.

Maşina urmează să devină cel mai bine vândut model din gamă, italienii aşteptându-se ca 50% din totalul vânzărilor mărcii să fie din Levante. Cele mai importante piețe vor fi Statele Unite și China.

Vezi şi: (foto) Aşteptarea a luat sfârşit. Maserati a prezentat primul său crossover din gamă