in , , , ,

(foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială neaşteptată – Volkswagen Phideon

În cadrul Salonului Auto de la Geneva, compania germană Volkswagen a prezentat un nou sedan premium, numit Phideon. Automobilul de lux a primit un nume original, în cinstea zeiţei bunei-credinţe sau a loialităţii (Fides) din Imperiul Roman. Maşina a fost proiectată şi va fi disponibilă deocamdată pentru China.

Reprezentanţii concernului german au menţionat că noul model VW Phideon este un “coupe cu patru uşi sportiv şi stilat, ci nu un sedan”. Mai mult, designul maşinii arată direcţia pe care o va alege compania în viitor, în segmentul automobilelor premium. Nemţii au mai explicat că prima ţară unde va ajunge noul produs va fi China, acolo unde va veni să înlocuiască popularul Phaeton.

Noutatea este construită pe baza platformei Modular Longitudinal Matrix (MLB) şi măsoară 5.05 metri lungime, 1.87 metri lăţime şi 1.48 metri înălţime. Dimensiunea ampatamentului depăşeşte trei metri. Cu alte cuvinte, putem spune că în faţa noastră se află un VW Passat foarte modernizat şi cu ampatament lung.

Sub capota lui Volkswagen Phideon se ascunde un motor turbo V6 cu un volum de 3.0 litri, care dezvoltă 300 de cai putere şi 440 Nm de cuplu. Clienţii vor avea parte de tracţiunea integrală 4MOTION chiar în versiunea de bază a modelului. Mai târziu, compania va oferi o motorizare de 2.0 litri turbo, cu patru cilindri, iar aici tracţiunea va fi pe puntea faţă. Nu este exclusă şi apariţia unei modificaţii hibride.

Producţia de serie a noului model va avea loc la uzina Shanghai Automotive Industry Corporation, iar primele maşini vor fi gata în al treilea trimestru al acestui an.

Cine ştie, poate în Europa va fi acelaşi automobil, numai că va fi numit Phaeton?!

Iti place articolul?