in , , , ,

(foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială – noua generaţie Renault Scenic

Compania franceză Renault a prezentat noua generaţie, a patra la număr, a monovolumului Scenic. Automobilul este mai mare decât predecesorul său şi beneficiază acum de sistemul 4Control. Premiera noului model a avut loc la Salonul Auto de la Geneva.

Modelul a moştenit trăsături stilistice de la conceptul R-Space, prezentat în anul 2011. La bază stă platforma modulară CMF, folosită şi de modele ca Talisman, Kadjar, dar şi noua generaţie Megane. Comparativ cu generaţia anterioară, garda la sol a crescut cu 40 de mm, până la 170 de mm, şi asta într-adevăr bucură. Alte dimensiuni le puteţi cerceta în imaginea de mai jos.

renault-scenic-geneva-2016-28

Volumul portbagajului este egal cu 572 de litri. Mai mult, încă 63 de litri sunt adunaţi din diverse compartimente, inclusiv şi sertarul pentru mănuşi, care acum este acţionat electric. În spatele scaunelor din faţă sunt instalate mese pliante. Pasagerii din spate vor avea acces la două porturi USB, amplasate în dosul tunelului central.

Linia de motoare cuprinde şase unităţi diesel şi două pe benzină. Ultimele sunt agregate turbo cu 115 şi 130 de CP. Puterea propulsoarelor diesel, care pot fi de 1.5 sau 1.6 litri, variază între 95 şi 160 CP. Cutia de viteze poate fi una manuală cu şase rapoarte sau una robotizată cu două ambreiaje.

renault-scenic-geneva-2016-29

Noul Scenic va dispune şi de o versiune Hybrid Assist, unde alături de un motor diesel cu 110 CP va lucra un agregat electric, alimentat de la o baterie de 42 de volţi.

Monovolumul va avea pentru prima dată sistemul de direcție integrală 4Control, operat electric în cazul punții spate. Mai poate fi comandat sistemul Multi-Sense, care oferă posibilitatea de a  seta un regim propriu de condus, setând răspunsul pedalei de acceleraţie şi agoritmul de lucru al transmisiei.

Vânzările vor începe în acest an, însă nu se cunoaşte când şi la ce preţuri.

Iti place articolul?