in , , , ,

(foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială – Skoda VisionS Concept

În cadrul Salonul Auto de la Geneva, compania cehă Skoda a prezentat în faţa unui număr mare de oameni, noul său crossover conceptual VisionS Concept. Noutatea este construită pe platforma MQB dezvoltată de concernul VW şi prevesteşte un viitor model de serie, care ar putea fi asamblat chiar în a doua jumătate a acestui an.

Potrivit unor informaţii preliminare, SUV-ul de serie se va numi Skoda Kodiak.

https://youtu.be/AD4Rft3H_Sc

În timpul prezentării prototipului, preşedintele consiliului de administraţie Skoda, Bernhard Maier, a menţionat:

“Noi demonstrăm nişte rezultate excelente. În anul 2015, vânzările Skoda au depăşit pentru a doua oară un milion de automobile. Clienţii ne apreciază gama de modele pentru designul maşinilor care sunt practice şi folosesc cele mai noi tehnologii. În prezent dorim să începem o nouă etapă: în a doua jumătate a anului noi vom extinde segmentul SUV, lansând un automobil care va ocupa nişa creată deasupra lui Skoda Yeti”.

Conceptul Skoda VisionS Concept are un habitaclu spaţios în care au fost instalate şase scaune. Dimensiunile automobilului sunt: 4.7 metri x 1.91 metri x 1.68 metri (lungime, lăţime şi înălţime). Dimensiunea ampatamentului este egală cu 2.79 metri.

Sub capotă se află un motor pe benzină de 1.4 litri volum (156 CP), alături de două electromotoare. Primul agregat electric, care are o capacitate de 40 kWh, este integrat în transmisia cu şase viteze DSG şi răspunde de roţile faţă. Al doilea motor electric (85 kWh) se află pe osia spate. În total, puterea generată este cifrată la 225 CP.

Skoda Vision S mai are şi un acumulator cu o capacitate de 12.4 kWh, care este localizat sub osia spate. Datorită acestuia, automobilul se poate deplasa doar cu energie electrică până la 50 de kilometri. Dacă va fi folosit sistemul de propulsie hibrid, autonomia ajunge pentru 1.000 de km de drum.

Potrivit Skoda, consumul de combustibil nu depăşeşte 1.9 litri/100 de km. Cantitatea de emisii CO2 nu depăşeşte 45 g/km. Modelul accelerează până la 100 de km/h timp de 7.4 secunde, iar viteza maximă este de 200 de km/h.

Mai mult, la interior se ascund nişte ecrane mari, care afişează diverse informaţii. Există şi acces la Internet, iar cu ajutorul funcţiei Car-to-X, maşina le poate preîntâmpina pe altele despre un oarecare pericol de pe carosabil.

Se aşteaptă ca modelul de serie să debuteze toamna, la Salonul Auto de la Paris

Iti place articolul?