in , , , ,

(foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială – Spyker C8 Preliator

Compania olandeză Spyker, care s-a reabilitat după ce a falimentat, a prezenta un nou model exclusiv din gama sa, numit C8 Preliator. Premiera coupeului cu 525 de cai putere a avut loc la Salonul Auto de la Geneva.

https://www.youtube.com/watch?v=rbM_4zUDUqM

Automobilul cu două uşi este mai degrabă urmaşul modelului C8 Aileron, produs în anul 2009. Noul produs a primit un kit aerodinamic modernizat, compus dintr-un difuzor, praguri şi splitter frontal. Mai mult, grila radiatorului este una nouă şi făcută în stilul celei a prototipului B6 Venator.

Spyker С8 Preliator are sub capotă un motor V8 de 4.2 litri volum, produs de Audi. Agregatul poate fi cuplat la o transmisie mecanică Getrag cu şase rapoarte sau una automată cu opt rapoarte de model ZF. Puterea totală a automobilului este de 525 CP şi 600 Nm.

Cu astfel de “muşchi”, coupeul este capabil să accelereze până la 100 de km/h timp de 3.7 secunde. Viteza maximă se opreşte la 322 km/h.

În mod standard, maşina vine echipată cu mecanisme de frânare ale firmei AP Racing, însă pentru o plată adăugătoare se pot comanda piese carbono-ceramice.

Preţul unui Spyker С8 Preliator cu transmisie mecanică sau manuală este de 324.900 şi 330.900 de euro respectiv. În total vor fi produse 50 de exemplare.