in , , , , ,

(foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială – supercarul electric Rimac Concept_One

Compania croată Rimac Automobili a prezentat oficial coupeul electric Rimac Concept_One. Chiar dacă conceptul a fost dezvăluit în 2011 la Salonul Auto de la Frankfurt, acum a venit momentul pentru a lansa pe piaţă versiunea de serie, având drept o primă platformă de start expoziţia de la Palexpo.

Automobilul de serie Rimac Concept_One practic nu se deosebeşte cu nimic de conceptul său. Coupeul are o grilă a radiatorului foarte stilată, o capotă cu linii pronunţate, un difuzor spate din fibră de carbon, blocuri optice posterioare originale şi nişte jante de 20 de inci unice “îmbrăcate” în pneuri speciale Pirelli P Zero.

Habitaclul este cuprins de piele foarte calitativă, Alcantara, inserţii din fibră de carbon şi aluminiu. Nu există niciun element din plastic, nici unul măcar. Cadranele de bord au fost înlocuite cu un ecran digital, iar sistemul multimedia are conexiune la reţelele 4G.

Maşina este alimentată şi propulsată de patru motoarele electrice, câte două amplasate pe centrul osiilor. Tracţiunea integrală Rimac All Wheel Torque Vectoring System este una inovaţională, dar despre care nu se ştie prea multe detalii. Puterea totală a maşinii este de 1.088 CP şi 1.600 Nm.

Informaţiile oficiale arată că Rimac Concept_One poate accelera până la 100 de km/h timp de 2.6 secunde. Până la 200 de km/h timp de 6.2 secunde, iar viteza maximă este de 355 km/h. Dinamica creată de specialiştii din Balcani este într-adevăr impresionantă.

Coupeul poate pune la dispoziţie şoferului o împărţire optimă a cuplului către toate cele patru roţi. Tracţiunea are patru regimuri de lucru: Comfort, Control, Track şi Drift. În acelaşi timp, şoferul îşi poate seta propriul regim de condus. Mai trebuie de menţionat că alături de unitatea de propulsie electrică mai lucrează un acumulator cu o capacitate de 82 kWh.

Firma din Croaţia îşi propune să asambleze doar opt exemplare. Preţul este necunoscut deocamdată, însă în perioada prezentării conceptului a fost menţionată suma iniţială de 800.000 de euro.