in , , , ,

(foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială – Toyota C-HR

Compania Toyota a prezentat la Salonul Auto de la Geneva versiunea de serie a crossoverului C-HR. Noutatea va avea drept concurenţi esenţiali modelele Nissan Juke, Mazda CX-3 şi Honda HR-V.

Toyota C-HR, după cum era şi de aşteptat, este construită pe baza şasiului modular TNGA, care a debutat pentru prima dată pe noua generaţie a hibridului Prius. Către anii 2020, arhitectura va sta la baza a cel puţin 50% din modelele gamei producătorului nipon.

Şasiul care este mai trainic cu 35-65% decât construcţiile anterioare, a permis instalarea unei unităţi de propulsie hibride, compusă dintr-o unitate pe benzină de 1.8 litri şi 122 CP. Reprezentanţii Toyota mai spun că noile tehnologii au făcut ca eficienţa energetică să fie mai mare cu 40%, iar nivelul de emisii CO2 să scadă până la 90 de grame per kilometru.

În Europa, Toyota C-HR va fi oferită şi cu un propulsor turbo de 1.2 litri şi 115 CP, cuplat la o transmisie mecanică cu şase rapoarte sau la un variator. Clienţii care vor alege un variator vor avea acces şi la tracţiunea integrală.

Mai mult, pe unele pieţe crossoverul va fi servit cu un motor atmosferic de 2.0 litri, care va lucra exclusiv cu un CVT. Deocamdată informaţii despre această modificaţie nu sunt.

Versiunea europeană va fi asamblată în Turcia, iar vânzările vor începe în a doua jumătate a acestui an. Versiunea americană va apărea în 2017.

Iti place articolul?