in , , , ,

(foto/video) GENEVA 2016: Premieră – Rolls-Royce Ghost Black Badge şi Wraith Black Badge

Compania britanică Rolls-Royce a prezentat la Salonul de la Geneva două versiuni speciale: a sedanului Ghost şi a coupeului Wraith. Ambele maşini poartă în denumire sintagma “Black Badge”. Automobilele sunt evidenţiate de o culoare neagră intensă, prezentă atât la exterior cât şi la interior, jante din carbon şi un adaos de 40 de cai putere.

RR-Black-Badge-8

Denumirea culorii în care sunt vopsite ambele caroserii este Black Badge Black. Fiecare strat de vopsea şi lac este lustruit manual, iar britanicii spune că este cea mai intensă nuanţă neagră folosită în istoria construcţiei automobilelor.

Negru a devenit şi fundalul emblemelor Rolls-Royce (două litere R pe capotă, pe lateral şi în spate), iar o nuanţă închisă este prezentă pe grila radiatorului, uşa portbagajului, gurile de aerisire şi terminaţiile eşapamentului.

RR-Black-Badge-2

RR-Black-Badge-3

Jantele sunt făcute din mai multe straturi de fibră de carbon şi întărite cu aluminiu folosit pe avioane, dar şi titan.

În interiorul lui Ghost şi Wraith Black Badge, de asemenea sunt folosite inserţii decorative din fibră de carbon, gurile de ventilare sunt vopsite prin pulverizare într-o nuanţă specială, iar pe scaune şi ceas este prezent simbolul infinitului. Semnul a apărut pentru prima dată într-un Rolls-Royce, în anul 2014, atunci când în cinstea unui record înregistrat pe apă, a fost lansată decapotabila specială Phantom Drophead Coupe Waterspeed.

RR-Black-Badge-11

Cât priveşte motorul de 6.6 litri, doar unitatea lui Ghost şi-a mărit puterea – 603 CP şi 840 Nm. Performanţele lui Wraith au crescut la capitolul cuplu – 623 CP şi 870 Nm (standard sunt 800 de Nm).

Preţurile de start şi tirajul modelelor nu au fost anunţate.

RR-Black-Badge-5

RR-Black-Badge-6

RR-Black-Badge-7

RR-Black-Badge-9

RR-Black-Badge-10

RR-Black-Badge-1

RR-Black-Badge-4

Iti place articolul?