in

(foto/video) Iată cum sunt pedepsiţi şoferii din China care îi orbesc pe alţii cu faza lungă

Poliţia rutieră din oraşul chinez Shenzhen a introdus o nouă pedeapsă pentru şoferii care încalcă regulile de circulaţie, mai exact fiind vorba de acei conducători auto care îi orbesc pe alţi colegi din trafic cu faza lungă a blocurilor optice.

Potrivit BBC, cei care sunt prinşi că fac asta sunt traşi pe dreapta, aşezaţi de regulă pe un scaun şi stând aşa sunt obligaţi să privească timp de un minut spre blocurile optice conectate la putere maximă.

Vezi şi: (foto) Asta da ispravă. Un şofer, amendat pentru că a condus trei camionete una peste alta

FOTO: kentepa.com
FOTO: kentepa.com

Imaginea de mai sus cu “execuţia” a fost postată pe reţeaua de socializare chineză Sina Weibo.

“Astăzi noi pedepsim cu faza lungă”, s-a notat în descrierea postării poliţiei. Imaginea a făcut înconjurul lumii după ce a fost distribuită de peste 93.000 de ori.

Vezi şi: (video) Şoferul unui Mercedes S-Class a luat pe capotă un poliţist şi l-a purtat cu viteză doi kilometri

FOTO: ekd.me
FOTO: ekd.me

Regulile de circulaţiei rutiere interzic comutarea luminilor în fază lungă dacă acestea pot orbi şoferii care vin din sens opus. Cei care încalcă sunt amedaţi cu 300 de yuani sau 886 de lei moldoveneşti.

Pedeapsa suplimentară despre care am scris ceva mai devreme nu este obligatorie şi orice şofer are dreptul să o refuze. Totuşi, s-a demonstrat că după o astfel de lecţie conducătorii îşi dau seama că lumina puternică poate cauza un accident rutier.

Vezi şi: (foto) Un șofer de autobuz din China este milionar şi are cel puţin două supercaruri acasă

FOTO: fishki.net
FOTO: fishki.net
FOTO: fishki.net
FOTO: fishki.net
FOTO: onliner.by
FOTO: onliner.by