in , ,

(foto/video) Începând cu anul 2017 Volvo va renunţa treptat la cheile tradiţionale

Compania Volvo planifică să le ofere clienţilor automobile cu chei electronice, care vor veni să le înlocuiască pe cele mecanice tradiţionale. O astfel de opţiune va fi disponibilă începând cu anul 2017.

Clienţilor mărcii suedeze li se va oferi posibilitatea de a-şi descărca pe smartphone o aplicaţie care va include o cheie digitală şi va interacţiona cu automobilul prin Bluetooth. Cu ajutorul telefonului mobil vor putea fi deschise uşile şi va putea fi pornit motorul maşinii.

Mai mult, aplicaţia va suporta câteva chei electronice, lucru util pentru serviciile de arendă a automobilelor (car sharing). În clipul promoţional de mai sus se poate observa că şoferul îşi poate rezerva şi plăti maşina de la distanţă, după care va avea acces instant la ea. Locaţia vehiculului va fi indicată pe o hartă.

175511_Volvo_Cars_digital_key

Proprietarii de automobile Volvo vor avea posibilitatea să trimită astfel de chei unor persoane de încredere, cum ar fi rude, prieteni sau colegi de serviciu.

Şi asta nu este singura tehnologie pe care Volvo vrea să o implementeze. La sfârşitul anului trecut a fost lansat un sistem de prelucrare a comenzilor online, care sunt distribuite de curieri, direct în maşini. În tot acest timp prezenţa şoferului nu este obligatorie. După ce este efectuată plata, curierul primeşte pe telefonul său coordonatele automobilului şi o cheie electronică care poate fi folosită doar o singură dată.

Iti place articolul?