in , ,

(foto/video) Incidente în nordul ţării. Starea drumurilor din ţară: informaţii operative

Ninsoarea a continuat să cadă în această noapte pe drumurile din ţară, în particular pe cele din nordul şi centrul Republicii Moldova. Stratul subţire depus şi temperaturile de afară au format pe alocuri polei.

La acestă oră se înregistrează ninsori slabe în partea de nord şi centru a ţării. Ceaţă slabă persistă în unele regiuni ale raionului Ungheni. 

meteo 14 decembrie 2018 1

Prognoza sinopticienilor pentru următoarele zile ne arată că în acest weekend vor cădea precipitaţii mixte sub formă de ploaie şi ninsoare pe întreg teritoriul ţării. Va ninge slab de luni şi până miercuri inclusiv în centrul şi nordul Republicii Moldova.

La fel, începând cu ziua de miercuri, temperaturile vor scădea atât ziua, cât şi noaptea, sub zero grade Celsius.

meteo 14 decembrie 2018 2

Din seara zilei de ieri şi până în această dimineaţă, pe teritoriul ţării s-au înregistrat temperaturi care au variat între +1…-4 grade Celsius, vânt din nord-est slab la moderat, cer noros, în zonele nord și centru au fost înregistrate precipitații sub formă de lapoviță și ninsori slabe, pe
drumuri se menține ceață slabă pe alocuri ghețuș.

Toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență de către
administratorii drumurilor și după necesitate se intervine.

În perioada menţionată, pe drumurile magistrale, republicane și regionale s-au efectuat lucrări de patrulare şi de combatere a lunecușului.

În procesul tehnologic au fost antrenate:
– utilaje speciale – 152 (unități);
– material antiderapant – 1961,8 (tone);
– muncitori rutieri – 283.

Drumul spre Odesa, prin raionul Ştefan Vodă:

Circulaţia rutieră pe drumurile naționale este asigurată în condiții de iarnă.
Totodată, Î.S “Administrația de Stat a Drumurilor” recomandă participanților la trafic să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare, în special celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.

În această dimineaţă s-au înregistrat deja incidente periculoase. Două maşini de mare tonaj au derapat şi au ieşit în decor, de fiecare parte a drumului, la doar câţiva metri distanţă una faţă de alta. Deci fiţi foarte atenţi la drum, mai ales la “gheaţa neagră”!

https://youtu.be/KKbWRlchqLU

Iată care este starea drumurilor, văzută prin intermediul camerelor video ale Administraţiei de Stat a Drumurilor:

buton subscribe