in , ,

(foto/video) Incredibil: BMW Seria 2 Coupe cu 820 de cai putere!

Chiar dacă BMW Seria 2 Coupe este prezent pe piaţă deja de câţiva ani, puţine ateliere de tuning se apucă să modifice maşina, în unele cazuri fiind modernizat doar BMW M2.

Proiectul din acest articol aparţine unui atelier de tuning din Letonia numit HGK Motorsport.

Specialiştii de aici au luat un BMW Seria 2 Coupe obişnuit (nu se specifică versiunea) şi i-au instalat sub capotă un motor V8 LS de 6.2 litri, preluat de la Chevrolet Corvette.

https://youtu.be/KICc24-fRkg

Propulsorul nu a fost lăsat neatins. Acesta a fost demontat şi modificat cu un arbore cotit de la Callies Magnum, pistoane Diamond Racing, inele din oţel pentru pistoane Total Seal, supape de admisie din titan şi multe alte bunătăţi.

Ca urmare, puterea motorului a crescut până la 820 de cai şi 920 Nm de cuplu. Puterea este de 2.5 ori mai mare decât cea pe care o oferă motorul standard instalat pe un BMW M2, iar cuplul este de două ori mai mare.

HGK Motorsport BMW M2_24

Agregatul este cuplat la o transmisie secvenţială Samsonas cu cinic rapoarte. Totodată, automobilul a fost dotat cu un diferenţial Winters care poate fi schimbat foarte uşor.

Alte schimbări includ o cuşcă de protecţie, o suspensie resetată şi mecanisme de frânare de la Wilwood. Acestea din urmă au şase pistoane în etrierele din faţă şi câte patru în cele din spate.

Designul exterior este inspirat din formele avioanelor de luptă Eurofighter Typhoon şi Lockheed Martin F-22 Raptor, de aceea a şi primit denumirea BMW 2-Series F22 Eurofighter.

Automobilul a fost construit pentru a participa la competiţiile Formula Drift şi aparţine în prezent echipei din Qatar MK Racing.

Iti place articolul?