in , , , ,

(foto/video) Kia a prezentat a patra generaţie a modelului Optima cu apatament lung

Compania Kia a prezentat a patra generaţie a modelului Optima în caroserie cu apatament lung. Automobilul va debuta public la începutul lunii martie, la Salonul Auto de la Geneva.

Kia Optima Sportwagon (SW) a preluat numeroase trăsături stilistice de la conceptul Sportspace, prezentat în luna martie a anului 2015. Maşina despre care vorbim măsoară 4.855 mm x 1.860 mm x 1.470 mm (lungime, lăţime şi înălţime). Dimensiunea ampatamentului constituie 2.805 mm.

Cât priveşte volumul portbagajului, aici pot fi încărcaţi până la 553 de litri de bagaje. Principalii concurenţi Ford Mondeo, Opel Insignia şi Mazda 6 oferă 500, 540 şi 506 litri respectiv.

KIA-Optima-Sportswagon-07

Gama de motoare a break-ului include un turbodiesel cu un volum de 1.7 litri, care dezvoltă 141 CP şi 340 Nm de cuplu. Motorul poate fi cuplat la o transmisie manuală cu şase rapoarte ori una robotizată cu şapte rapoarte şi două ambreiaje. Mai este disponibil şi un agregat pe benzină de 2.0 litri volum (163 CP), cuplat la o cutie mecanică sau automată cu şase rapoarte.

Optima Sportwagon are şi o modificaţie de top, numită GT. Aceasta include un motor turbo cu patru cilindri, care are un volum de doi litri şi dezvoltă 245 de cai putere. Alte caracteristici dinamice ale modelului mai “fierbinte” nu au fost anunţate, însă versiunea analogică a sedanului este capabilă să accelereze timp de 7.4 secunde până la 100 de km/h, având o viteză maximă limitată la 240 km/h.

New-Kia-Optima-SW-Carscoops11

În viitor ar putea exista şi o versiune plug-in hybrid, cu posibilitatea de a încărca acumulatorii de la o priză casnică. Aceasta ar putea fi compusă dintr-un motor cu 156 de CP, un electromotor cu o putere de 50 kW şi un set de baterii din litiu-polimer cu o capacitate de 9.8 kWh. Puterea totală ar putea fi în jur de 205 cai. Construcţia unei versiuni adaptată oricărui tip de teren nu este planificată.

Automobilul va fi vândut în Europa în trimestrul IV al acestui an. Preţurile nu au fost anunţate deocamdată.

Iti place articolul?