in , , , ,

(foto/video) Los Angeles 2016: Premieră mondială – Jaguar I-Pace Concept

Compania Jaguar a prezentat în oraşul Los Angeles prototipul primului său model electric din istorie pe care l-a numit F-Pace. Versiunea de serie a crossoverului se va lansa în 2017, iar vânzările vor începe în 2018.

Conceptul este construit pe baza unei platforme noi. La baza acesteia stă un set de acumulatori din litiu-ion care are o capacitate de 90 kWh şi este integrat în rama de aluminiu. Pe aceasta din urmă este ataşată şi suspensia care a fost împrumutată de la crossoverul F-Pace.

În mişcare Jaguar I-Pace este pus de câteva motoare electrice. Puterea totală generată de agregatele modelului cu tracţiune integrală este de 400 CP şi 700 Nm de cuplu. Toţi aceşti “muşchi” îl fac pe acest crossover electric să fie sprinten de la 0 şi până la 96 km/h, ultima cifră fiind atinsă în 4 secunde!

Jaguar I-Pace Concept are o autonomie care depăşeşte 500 de kilometri. Cu ajutorul unui încărcător special acumulatorii pot fi reîncărcaţi până la 80% în 90 de minute.

Pe lângă partea tehnică, Jaguar I-Pace dispune de patru locuri pentru pasageri şi două compartimente pentru bagaje, unul de 530 litri în spate şi altul de 28 de litri în locul unde stă tradiţionala unitate de propulsie cu ardere internă.

Panoul de bord este unul digital, sistemul multimedia este completat de un ecran tactil de 12 inci, iar volanul include şi ele suprafeţe tactile. Per ansamblu în habitaclu există multă piele, lemn şi tehnologii moderne. Butoanele fizice au fost reduse la un minim sau în genere nu există, toate fiind înlocuite de panouri tactile.

Automobilul de producţie britanică are următoarele dimensiuni: lungime – 4.680 mm, lăţime – 1.890 mm, înălţime – 1.560 mm. Ampatamentul măsoară 2.990 mm.

Designul exterior este unul original care de deosebeşte de toate modelele existente în gamă. Grila radiatorului de firmă a fost păstrată, blocurile optice sunt pe bază de LED-uri, există un acoperiş panoramic care creează un efect de spaţiu mărit al habitaclului, jante unice şi o aerodinamică îmbunătăţită.

Cei de la Jaguar au dat asigurări că versiunea de serie I-Pace nu se va deosebi semnificativ de prototipul descris în acest articol!

Galerie foto:

Iti place articolul?