in , , ,

(foto/video) Mercedes-Benz a actualizat toate maşinile din familia CLA

Compania Mercedes-Benz a prezentat oficial familia de maşini actualizată CLA, constituită dintr-un coupe cu patru uşi şi un Shooting Brake. Premiera publică a maşinilor va avea loc la sfârşitul lunii martie, la Salonul Auto de la New-York. Primele comenzi vor fi procesate în luna aprilie, iar maşinile vor ajunge la proprietarii lor în iulie.

După retuşul estetic s-a schimbat un pic înfăţişarea lui CLA. Acum arată altfel bara de protecţie frontală şi grila radiatorului. Pe lângă aceasta, pentru maşina în ambele tipuri de caroserii sunt disponibile cinci modele noi de jante, cu dimensiuni de 18 inci, şi o culoare nouă pentru caroserie.

În habitaclul lui CLA au apărut noi variante de tapiţerie şi decor al scaunelor, un nou ecran al sistemului multimedia şi nişte ceasuri de bord uşor modificate.

Mercedes-Benz CLA facelift_41

Schimbări au avut loc şi în gama de motoare. Pentru Mercedes-Benz CLA este disponibilă modificaţia 180 d BlueEFFICIENCY Edition. Aceasta este compusă dintr-un propulsor diesel de 1.5 litri, care generează 109 CP şi 260 Nm de cuplu. Agregatul poate fi cuplat doar la o cutie de viteze manuală, iar consumul mixt de combustibil anunţat este de 3.5 litri/100 de km.

O variantă 180 BlueEFFICIENCY Edition este disponibilă şi cu motor pe benzină. Unitatea de patru cilindri şi cu un volum de 1.6 litri, oferă 122 CP şi 200 Nm de cuplu. Aici consumul mixt este de 5.0 litri/100 de km parcurşi.

Mercedes-Benz CLA facelift_31

Pe lângă acestea, varianta CLA 220 (motor pe benzină 2.0 litri, 184 CP) poate fi comandată cu sistem de tracţiune integrală.

Printre noile dotări care vin standard se numără, de exemplu, blocuri optice cu LED-uri, sistem de deschidere automată a uşii portbagajului cu ajutorul unor senzori sub bara de protecţie, suport al interfeţelor Apple CarPlay şi Android Auto, etc.

Mercedes-Benz CLA facelift_21

Într-un final, a fost actualizată şi versiunea performantă Mercedes-AMG CLA 45. În mare parte, din punct de vedere estetic, s-a schimbat bara de protecţie frontală şi eleronul. Modelul a mai primit alte două tipuri de jante.

Sub capotă nu s-a schimbat nimic. A rămas acelaşi propulsor de 2.0 litri care oferă 381 de CP, destui pentru a accelera coupeul cu patru uşi până la 100 de km/h timp de 4.2 secunde, iar modelul cu ampatament lung timp de 4.3 secunde.

What do you think?