in , , ,

(foto/video) MINI Vision Next 100: Conceptul care prefigurează viitorul companiei britanice

Marca MINI a pregătit cu ocazia aniversării a 100 de ani de la fondare a companiei mamă – BMW, a pregătit conceptul numit Vision Next 100.

Hatchback-ul futurist este dotat evident cu sistem autonom de conducere şi control, o unitate de propulsie electrică şi cel mai interesant, un volan care îşi poate schimba poziţia pe o axă orizontală şi care nu este dependent de alte mecanisme.

https://youtu.be/N3XasCh2evc

Modelul are dimensiuni aproximative cu cele ale primului MINI din anul 1959 şi vine să arate cum se va dezvolta designul mărcii în următorii 100 de ani.

Un lucru deosebit, implementat pe acest concept, este interiorul dotat cu sistem de realitate virtuală şi inteligenţă artificială, acesta din urmă fiind capabil să se adapteze după gusturile şoferului.

În partea stângă a volanului este aplasat un buton mare pe care scrie “Inspire Me” (“Inspiră-mă”). Odată apăsat, este activată acea inteligenţă artificială.

De exemplu, dacă MINI Vision Next 100 va vedea că drumul pe care circulă este drept şi dacă va simţi că şoferul este gata pentru a conduce într-un mod mai activ, inteligenţa artificială va propune comutarea pe un regim sport, numit “John Cooper Works”.

Atunci când şoferul va obosi în a conduce maşina de sine stătător, acesta poate acţiona autopilotul, să mişte volan spre centrul panoului central şi să se facă mai comod pe scaun pentru a se relaxa. Odată ce va fi pus în funcţiune autopilotul, şi pedalele îşi vor schimba poziţia.

MINI Vision Next 100_21

Lungimea lui MINI Vision Next 100 este egală cu 3.620 de mm. Dimensiunea este mai mare cu 560 de mm decât primul MINI şi cu 270 de mm mai mică decât modelul actual.

O altă trăsătură distinctivă a conceptului la fel se ascunde la interior, în decorul căruia este utilizat plastic reciclat, aluminiu, alamă, bazalt și celuloză. În viitor maşinile MINI, cum ar fi Vision Next 100, vor oferi clienților posibilitatea de a-şi personaliza interiorul la maxim.

Prototipul MINI este al treilea pe care l-a pregătit concernul BMW la aniversarea sa. Alături de acesta a debutat şi un concept de la Rolls-Royce, iar în luna martie BMW a prezentat BMW Vision Next 100.

Vezi şi: (foto/video) BMW a prezentat oficial BMW Vision Next 100 Concept

Iti place articolul?