in , , ,

(foto/video) New-York 2016: Premieră mondială – Acura MDX facelift

Compania Acura, proprietate a Honda, a prezentat la Salonul Auto de la New-York crossoverul actualizat MDX. Tot-terenul a primit pentru prima dată în istoria sa o unitate de propulsie hibridă, contrucţia căreia este asemănătoare cu cea de pe supercarul NSX şi sedanul RLX.

Mai mult, modelul demonstrează că are un design nou prin grila impunătoare a radiatorului, dar şi a blocurilor optice cu LED-uri, care în scurt timp vor apărea pe toate modelele mărcii.

Versiunea hibridă a Acura MDX se numeşte MDX Sport Hybrid şi are la bază un motor V6 pe benzină, de 3.0 litri volum, care este cuplat la o transmisie robotizată cu şapte rapoarte şi două ambreiaje.

De asemenea, sunt prezente trei electromotoare, două dintre care sunt amplasate pe osia din spate. Acestea pot lucra fiecare de sine stătător, fapt care îmbunătăţeşte manevrabilitatea în curbe. Un alt motor electric este integrat în cutia de viteze.

Puterea totală a agregatelor este egală cu 325 de CP, cu 35 de CP mai mulţi decât pe versiunea non-hibridă, care este dotată cu acelaşi V6. Consumul mixt urban este egal cu 9.4 litri/100 de km parcurşi, cel extra urban fiind de 9.0 litri.

Versiunea hibridă a mai primit o suspensie sport adaptivă şi un sistem de selectare a regimurilor de condus, acolo unde este prezentă o opţiune nouă – Sport+.

Printre alte dotări se numără cruise control adaptiv, sistem de monitorizare a benzii de rulare, sistem anti coliziune frontală şi sistem automat de comutare a luminilor de întâmpinare şi celor de drum.

Acura MDX facelift va fi disponibil în showroom-urile dealerilor americani în această vară. Varianta hibridă va apărea mai târziu, însă tot în 2016.

What do you think?