in , , , ,

(foto/video) New-York 2016: Premieră mondială – Genesis New York Concept

Marca premium Genesis, care aparţine producătorului sud-coreean Hyundai, a prezentat prototipul numit New York Concept. Dacă acest automobil va deveni unul de serie, acesta se va lupta pentru clienţi cu BMW Seria 3 şi alţi concurenţi. Premiera publică a operei de artă a avut loc la Salonul Auto de la New-York.

Designul lui New York Concept este inspirat din cel al prototipului Vision G, care a debutat în luna august a anului 2015. Ulterior, primul automobil de serie care a adoptat o mare parte din trăsăturile stilistice a fost sedanul premium G90, care a devenit cel mai scump şi cel mai luxos automobil din istoria companiei din peninsulă.

Citeşte şi: Hyundai își dorește un concurent pentru BMW M4

Citeşte şi: Detroit 2016: Genesis G90 se prezintă în toată frumusețea. Iată când vine în Moldova

Conceptul a fost dotat cu o unitate de propulsie hibridă care însumează 245 de CP. Din componenţa acesteia fac parte un motor pe benzină de 2.0 litri, cu injecţie directă, şi o cutie de viteze automată cu opt rapoarte. Alte detalii nu au fost oferite.

În habitaclul lui Genesis New York Concept s-a folosit în mod înţelept piele naturală, Alcantara şi piele întoarsă, alături de inserţii decorative din metal. Ceasurile de bord şi sistemul multimedia sunt unite împreună printr-un ecran care măsoară 21 de inci.

Controlul tuturor funcţiilor automobilului se face printr-un touch-pad amplasat pe tunelul central, suprafaţa tactilă având funcţie de recunoaştere a simbolurilor şi literelor.

Despre o eventuală producţie de serie a acestui prototip, Hyundai nu a oferit niciun indiciu. Anterior exista doar o informaţie că Genesis pregăteşte un concurent pentru BMW Seria 3, Audi A4 şi Mercedes-Benz C-Class, care va apărea în anul 2017.