in , , ,

(foto/video) New-York 2016: Premieră Mondială – Nissan GT-R facelift

Compania Nissan a prezentat la Salonul Auto de la New-York, versiunea actualizată a binecunoscutului supercar GT-R. Acesta este practic primul facelift al modelului de la apariţia acestei generaţii.

Modelul a suferit schimbări semnificative atât la exterior, cât şi la interior. Mai mult, puterea motorului V6 turbo de 3.8 litri a crescut de la 550 la 570 de CP.

Supercarul a primit o nouă “faţă”. S-a schimbat forma şi structura grilei radiatorului, aceasta fiind acum în forma literei V, dar şi forma barei frontale de protecţie. Luminile de zi au devenit mai scurte şi sunt integrate în gurile de aerisire care au apărut în bara de protecţie.

A mai fost întărită capota, pragurile au noi forme, iar schimbările au atins şi bara de protecţie posterioară.

Gama de culori disponibile pentru caroserie a fost completată cu nuanţa Blaze Metallic. De asemenea, sunt disponibile alte culori ale tapiţeriei de la interior.

Inginerii Nissan au mărit rigiditatea caroseriei şi au făcut schimbări semnificative la suspensie. “Noului” Nissan GT-R i-a fost îmbunătăţită izolarea fonică, în acelaşi timp fiindu-i instalat un eşapament din titan cu sistem Active Sound Enhancement (ASE), care permite reglarea “urletului” motorului.

Cât priveşte mărirea puterii motorului, reprezentanţii Nissan spun că surplusul a apărut după ce a fost modernizat sistemul de aprindere şi a fost mărită presiunea de supra alimentare.

2017-Nissan-GT-R-FL-18

Cutia de viteze a rămas aceeaşi, una robotizată cu şase rapoarte şi două ambreiaje. Schimbările treptelor au devenit mai uşoare, iar nivelul de zgomot în acest proces a scăzut.

Caracteristicile dinamice nu au fost anunţate, însă modelul pre-facelift putea sprinta de la 0-100 de km/h timp de 2.8 secunde, până la o viteză maximă de 320 de km/h.

2017-Nissan-GT-R-FL-8

Arhitectura de la interior a rămas practic aceeaşi, însă au fost schimbate blocurile sistemelor multimedia şi cel de climatizare. Anterior, potrivit unor imagini dintr-o revistă din Japonia, se credea că GT-R facelift va primi un habitaclu ca acesta (vezi mai jos), însă nu a fost să fie:

Coupeul a primit nişte cadrane de bord restilizate, un alt volan şi un alt schimbător de viteze. Pe tunelul central a apărut un joystick pentru controlul sistemului multimedia. S-au mai schimbat şi formele gurilor de aerisire.

Datorită optimizării la interior, numărul de butoane a fost redus, de la 27 la 11. Totodată, padelele care schimbă vitezele au fost mutate după volan, şi nu cum erau înainte. Acum şoferul va putea schimba treptele fără a lua puţin mâinile de pe volan.

Primele comenzi vor fi procesate în luna mai a acestui an.

What do you think?