in , , ,

(foto/video) New-York 2016: Premieră mondială – Noua generaţie Kia Cadenza

Compania Kia a adus la Salonul Auto de la New-York a doua generaţie a sedanului Cadenza, automobil care a debutat anterior în Coreea de Sud sub denumirea de K7. Noutatea este prima maşină din gama producătorului cu tracţiune faţă, care este dotată cu o cutie de viteze automată cu opt rapoarte.

Sedanul a primit o serie de soluţii stilistice, preluate de la crossoverul conceptual Track’ster şi al coupeului experimental GT4 Stinger, prezentate în anul 2012 şi 2014 respectiv. De la coupe a moştenit grila radiatorului care are o formă neobişnuită, iar compania o numeşte Diamond Butterfly.

A doua generaţie Cadenza este construită pe baza unui şasiu modernizat, care permite construcţiei să fie mai uşoară şi mai rigidă. Lungimea maşinii a rămas aceeaşi – 4.965 de mm, însă lăţimea este un pic mai mare, iar înălţimea mai mică.

kia-cadenza-2016-ny-auto-show-3

Coeficientul aerodinamic a scăzut de la 0.29 la 0.28. Servodirecţia a fost modernizată datorită aplicării unui modul de control nou.

Pe piaţa americană, sedanul va fi propulsat deocamdată de un V6 de 3.3 litri, cu o putere de 290 de CP. Cutia de viteze este una automată cu opt rapoarte, în locul celei vechi cu şase trepte.

kia-cadenza-2016-ny-auto-show-8

Printre dotările disponibile se numără: camere de supraveghere la 360 de grade, asistenţă în trafic, cruise control adaptiv şi sistem anti coliziune frontală cu funcţie de frânare automată.

Vânzările în SUA vor demara spre sfârşitul anului 2017. Preţurile nu au fost anunţate deocamdată. În Coreea de Sud, un K7 are un preţ de start de 25.000 de dolari.

Iti place articolul?