in , , ,

(foto/video) New-York 2016: Premieră mondială – Noua generaţie Subaru Impreza sedan şi hatchback

Compania Subaru a prezentat toate detaliile despre noua generaţie Impreza care a debutat în caroserie sedan şi hatchback. Premiera noilor automobile a avut loc la Salonul Auto de la New-York, în cadrul celor două zile destinate jurnaliştilor auto. Accesul publicului larg va avea loc în perioada 25 martie – 3 aprilie 2016.

După cum v-am informat recent, Impreza este prima maşină din gama Subaru, construită pe platforma SGP (Subaru Global Platform). Noul şasiu, care va sta la baza viitoarelor maşini construite de producătorul nipon, a permis mărirea rigidităţii cu 70 la sută şi micşorarea cu 50% a presiunii asupra caroseriei.

Subaru Impreza a primit o suspensie faţă de tip McPherson şi una independentă multi-link pe osia din spate. Este prezent şi un nou stabilizator, integrat în caroseria automobilului.

Modelul măsoară 4.625 de mm în lungime (hatchback-ul – 4.460 de mm), lăţimea este egală cu 1.777 de mm, iar înălţimea este de 1.455 de mm. Dimensiunea ampatamentului a crescut cu 25 de mm, până la 2.670 de mm.

Subaru-hatch-27

Hatchback-ul şi sedanul a fost dotat cu un sistem de tracţiune integrală (nu cunoaştem dacă este oferit printre dotările de bază) şi un nou motor cu patru cilindri şi cu injecţie directă (2.0 litri), care oferă 152 de CP. Agregatul este cuplat la un variator Lineatronic cu şapte rapoarte virtuale.

2017-Subaru-Impreza-new15

Printre dotările care vin standard se număr: lumini de zi pe bază de LED-uri, sistem multimedia cu un ecran tactil de 6.5 inci, suport al interfeţelor Android Auto şi Apple CarPlay.

Pentru noua generaţie Impreza este disponibil şi un pachet de sisteme de siguranţă modernizat – EyeSight, care este compus din: cruise control adaptiv, funcţie de frânare automată, monitorizare a benzii de rulare, faruri adaptive, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte şi asistenţă la ieşirea din parcare cu spatele.

În premieră pentru acest model va fi disponibil un sistem audio Harman/Kardon.

Producţia de serie a noii generaţii Subaru Impreza va demara la sfârşitul verii acestui an. Preţurile vor fi anunţate ulterior.