in , , , ,

(foto/video) New-York 2016: Premieră mondială – Toyota Prius Prime

Compania Toyota a prezentat o nouă modificaţie a hibridului de generaţie nouă Prius, care are funcţie de încărcare a bateriilor de la priza casnică. Premiera modelului, care a devenit semnificativ mai economă şi mai rapidă decât predecesorul său, a avut loc la Salonul Auto de la New-York.

Versiunea Prime, aşa cum este numită, se diferenţiază de cea obişnuită prin forma nouă a blocurilor optice, atât cele din faţă, cât şi cele din spate. În acelaşi timp, aerodinamica a fost îmbunătăţită, iar construcţia maşinii este mai uşoară. Capacul portbagajului este confecţionat din plastic armat cu fibră de carbon.

Noutatea este propulsată de un motor pe benzină de 1.8 litri (97 CP), un motor electric (73 CP) şi un set de acumulatori cu o capacitate de 8.8 kWh.

https://youtu.be/va0m8nyWQd8

Autonomia de drum, exclusiv pe baza energiei electrice, s-a mărit până la 35 de kilometri. Cifra este de două ori mai mare decât distanţa pe care o putea parcurge generaţia trecută. Viteza maximă în regim electric nu depăşeşte 135 de km/h.

Odată ce bateriile sunt încărcate complet şi rezervorul de combustibil este plin, Prius Prime poate merge până la 960 de km. Consumul de combustibil în regim mixt este egal cu 1.4 litri/100 de km parcurşi. Acumulatorii se pot încărca complet, de la o sursă de energie cu 240 de volţi, timp de cinci ore şi 30 de minute.

2017-Toyota-Prius-PHEV-07

Hibridul a primit un complex multimedia avansat cu un ecran tactil care măsoară 11.6 inci, navigare şi sistem de comenzi vocale Siri Eyes Free de la compania Apple. Mai este prezent un head-up display color şi un compartiment pentru reîncărcarea telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică.

Prius Prime mai este echipat cu un sistem de climatizare care are un compresor electric şi o pompă specială, care permite încălzirea şi răcirea habitaclului atunci când maşina se deplasează doar cu energie electrică.

Vânzările Toyota Prius Prime vor începe în această toamnă. Preţurile sunt deocamdată necunoscute.

Citeşte şi: (foto/video) Hyundai introduce în Europa modelele IONIQ Hybrid, IONIQ Plug-in şi IONIQ Electric

What do you think?