in , ,

(foto/video) Nico Rosberg a câștigat în Singapore, iar Nico Hulkenberg a ieşit din cursă imediat după start

Nico Rosberg a câștigat pentru prima oară în carieră în Singapore și a redevenit lider general în Formula 1, cu 8 puncte avans în fața coechipierului de la Mercedes, Lewis Hamilton.

formula-1-2016-singapore-grand-prix_60

După rateul de anul trecut, când nu a avut pilot pe podiumul asiatic, Mercedes a reușit acum dubla, Hamilton încheind pe locul 3, după Rosberg și Daniel Ricciardo.

Australianul de la Red Bull este pentru a 3-a oară consecutiv pe podium în Singapore, însă ratează din nou victoria – de această dată pentru mai puțin de jumătate de secundă.

Cursa a început fără un pilot pe grila – Romain Grosjean – și cu un acrosaj înainte de primul viraj, care a condus spre un alt abandon – cel al lui Nico Hulkenberg, care s-a lovit de Carlos Sainz. Au oprit de asemenea prematur la boxe Valtteri Bottas și Jenson Button.

csqgkbuwyaainmi

https://youtu.be/wBZfhcdOz48

Sebastian Vettel, plecat ultimul din grila de start, a încheiat pe 5, recuperând 17 poziții, notează Digisport.

În singura cursă disputată integral în nocturnă, Nico Rosberg a luat în Singapore startul cu numărul 200 în Formula 1. A completat această performanță cu pole position și tur de record absolut în calificările de pe circuitul stradal, iar apoi cu o cursă magnifică, în care a mutat strategic și a câștigat victoria cu numărul 22 din carieră.

După 15 etape în 2016 și 4 în care a fost numărul 2 general, Nico Rosberg conduce acum în clasament cu un total de 273 de puncte, strânse după 8 victorii – ultimele 3 consecutive.

În octombrie, Formula 1 are programate nu mai puțin de 4 etape, prima dintre ele pe circuitul malaezian Sepang.

Clasamentul cursei din Singapore:

cspeipnwgaayn6p

Galerie foto: