in , ,

(foto/video) Noua generaţie Honda CR-V are un design reuşit şi în premieră un motor turbo

Compania Honda a prezentat a cincea generaţie a crossoverului CR-V, pregătit deocamdată pentru piaţa europeană. În gama de motoare a modelului a fost inclus în premieră o unitate turbo.

Maşina de teren poate fi comandată acum cu un propulsor turbo de 1.5 litri, cu patru cilindri, care a debutat şi pe noua generaţie Civic. Însă pe crossover motorul dezvoltă 190 de CP (cu 15 mai mulţi decât Civic) şi 243 Nm de cuplu.

Vezi şi: (foto) Honda prezintă oficial a 10-a generaţie Civic hatchback

Gama de propulsoare mai include o unitate natural aspirată de 2.4 litri care produce 184 CP şi 244 Nm.

Ambele unităţi vor lucra în comun cu un variator. Modelul va fi oferit atât cu tracţiune pe puntea din faţă, cât şi cu una integrală.

honda-cr-v-2017_15

Dimensiunea ampatamentului noului CR-V a crescut spre deosebire de predecesorul său cu 41 de mm – până la 2.261 de mm. Astfel, pasagerii de pe bancheta din spate vor beneficia de mai mult loc pentru picioare, spaţiul mărindu-se cu 53 de mm.

Exteriorul şi interiorul noului crossover este făcut în stilul modelelor Civic de ultimă generaţie.

Printre dotările opţionale se numără blocuri optice full LED şi o grilă activă a radiatorului care se poate închide/deschide pentru a răci motorul.

La interior maşina va fi oferită cu o nouă versiune a sistemului multimedia, care include un ecran tactil de 7 inci şi suportă interfeţele Apple CarPlay/Android Auto.

honda-cr-v-2017_28

În lista asistenţilor electronici au fost incluse sistemele de evitare a coliziunilor frontale cu posibilitatea detectării pietonilor, control al benzii de rulare şi a poziţionării în trafic, dar şi un cruise control adaptiv.

Premiera publică a noului Honda CR-V va avea loc în luna noiembrie la Salonul Auto de la Los-Angeles, iar vânzările peste ocean vor începe în primul trimestru al anului 2017.

Respectiv, premiera europeană a maşinii ar putea avea loc în luna martie la Salonul Auto de la Geneva.

Sursă imagini: Motor1

Iti place articolul?