in , , ,

(foto/video) Noua generaţie Kia Rio: Mai multe detalii şi imagini

Compania sud-coreeană Kia Motors Corporation a publicat informaţii detaliate despre noul model compact Kia Rio de generaţie nouă. Amintim că premiera maşinii pentru piaţa europeană va avea loc la Salonul Auto de la Paris.

După cum am anunţat anterior, a patra generaţie Kia Rio va fi disponibilă doar în caroserie cu cinci uşi, cel puţin la startul vânzărilor. Acestea din urmă încep în primul trimestru a lui 2017.

Vezi şi: (foto) Kia prezintă a patra generaţie a modelului Rio

Automobilul compact a primit un design mai stilat şi mai actual, care îl face mai matur. Totodată noua Kia Rio a devenit puţin mai mare în dimensiuni decât modelul anterior.

În habitaclu au apărut materiale mai calitative, iar însuşi interiorul a devenit mai spaţios. Pe consola centrală se vor regăsi acum mai puţine butoane fizice, scaunele sunt acoperite cu nişte materiale textile foarte calitative ori cu piele artificială.

În calitate de opţiune se poate comanda o tapiţerie bicoloră (roşie-neagră).

kia-rio-2017_19

Reprezentanţii brandului au declarat că noul Rio este unul dintre cele mai sigure automobile din segmentul său. La testele Euro NCAP noutatea a primit cinci stele din cinci posibile. Maşina este dotată cu şase perne de siguranţă, sistem de monitorizare a benzii de rulare, sistem de frânare în cazuri de urgenţă, sistem de recunoaştere a pietonilor şi multe altele.

Printre alte dotări disponibile pentru noua Kia Rio se mai numără: încălzirea scaunelor şi a volanului, cruise control cu limitator de viteză, sistem de acces fără cheie, cameră de supraveghere spate, senzor de ploaie şi lumină, sistem multimedia cu ecran tactil de 5 sau 7 inci, suport Apple CarPlay şi Android Auto, sistem de navigare TomTom.

Pe piaţa europeană hatchback-ul va fi disponibil cu un motor turbodiesel de 1.0 litri T-GDI, care poate genera 98 sau 118 CP. Mai există un alt diesel de 1.4 litri care pune la dispoziţie 69 sau 88 de cai putere.

Iubitorii de propulsoare pe benzină vor putea alege între o unitate 1.25 MPI cu 82 CP şi 1.4 MPI cu 90 CP.

Iti place articolul?