in , , ,

(foto/video) PARIS 2016: Premieră mondială – Audi RS3 Sedan şi Audi RS3 LMS

Compania Audi a arătat la Salonul Auto de la Paris încă două maşini absolut noi. Prima este şi cel dintâi sedan compact din gama germanilor din Ingolstadt care a primit versiunea de performanţă RS.

Noul Audi RS3 Sedan are un motor mai puternic decât versiunea cu 5 uşi – RS3 Sportback.

Puterea motorului de 2.5 litri turbo cu cinci cilindri a fost mărită de la 367 la 400 de cai putere! Împreună cu o transmisie robotizată şi o tracţiune integrală sedanul accelerează până la 100 km/h în 4.1 secunde, cu 0.2 secunde mai repede decât hatchback-ul.

Viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h, însă dacă veţi mai avea ceva bani în buzunar bariera poate fi mutată la 280 de km/h.

Versiunea RS3 Sedan este cu 25 de mm mai scundă decât cea obişnuită A3 Sedan. Noutatea a fost dotată cu mecanisme de frânare performante, care au nişte discuri cu un diametru de 370 mm în faţă şi 310 mm în spate. De asemenea pentru o taxă adăugătoare aici pot fi instalate frâne carbono-ceramice.

Standard maşina este echipată cu jante de 19 inci şi pneuri cu o mărime de 235/35 (în calitate de opţiune anvelopele din faţă pot măsura 255/30).

audi-rs3-sedan_12

Printre dotările standard se numără un sistem multimedia cu ecran de 7 inci şi scaune sport tapiţate complet cu piele Nappa. Panoul de bord digital de 12.3 inci cu trei regimuri de lucru este oferit contra plată.

Vânzările lui Audi RS3 Sedan vor începe în China şi SUA în vara anului 2017. Nu se cunoaşte dacă modelul va fi disponibil pe alte pieţe deocamdată.

audi-rs3-sedan_16

În acelaşi timp Audi a adus în capitala franceză versiunea de curse a lui RS3 Sedan. Aceasta a fost pregătită pentru campionatul de turisme TCR.

Maşina a fost numită RS3 LMS, analogic cu alte maşini de curse Audi. Spre deosebire de versiunea de serie aceasta are sub capotă un motor cu patru cilindri de 2.0 litri care generează 330 CP.

Acest sedan prinde suta de km/h în 4.5 secunde, iar viteza maximă este de 240 km/h.

Livrările maşinii echipelor vor începe în luna decembrie a acestui an. Versiunea cu o transmisie secvenţială cu şase trepte costă de la 129.000 euro, iar club sport cu o transmisie robotizată are un preţ de start de 99.000 euro.

What do you think?