in , , ,

(foto/video) PARIS 2016: Premieră mondială – Lexus UX Concept

Compania Lexus a prezentat la Salonul Auto de la Paris prototipul unui crossover compact numit UX.

Noutatea dispune la interior de nişte scaune kinetice cu nişte speteze speciale care sunt formate din materiale ecologice, create pe baza unei pânze de păianjen sintetice.

Vezi mai multe: (foto) Lexus va prezenta la Salonul de la Paris nişte scaune auto revoluţionare

https://www.youtube.com/watch?v=mr-azv3DP0A

Conceptul a fost dezvoltat de centrul de design al Lexus din sudul Franţei.

La exterior maşina are o grilă masivă a radiatorului, roţi foarte mari, geamuri electrocromice care se pot umbri automat, alături de nişte portiere posterioare care se deschid contra direcţiei de mers.

https://youtu.be/v1arPGuVGIU

Oglinzile retrovizoare laterale au fost înlocuite cu nişte camere video. Imaginile de pe ele sunt redate pe câteva ecrane din interiorul conceptului.

Habitaclul este împărţit vizual în două părţi. Dacă în faţă este prezentă o atmosferă sportivă orientată spre şofer, atunci în spate este o zonă a confortului, acolo fiind prezentă o banchetă confortabilă de culoare albă.

https://youtu.be/be8k6G-xVwk

Caracteristicile tehnice şi dinamice nu au fost dezvăluite de constructorul auto. Nu este exclusă ideea că această maşină ar fi echipată cu un sistem de propulsie hibrid sau electric.

Mai multe entităţi media occidentale vehiculează deja că Lexus UX a venit să ne arate o viziune a unui crossover compact, care va înlocui hatchback-ul hibrid CT 200h şi s-ar poziţiona cu o treaptă inferioară faţă de Lexus NX.

https://youtu.be/Hl2Iy5VKa6Y

https://youtu.be/MYbOz7Jx9nM

https://youtu.be/IyVXv6ws4gE