in , , ,

(foto/video) PARIS 2016: Premieră mondială – Mercedes-Benz Generation EQ Concept

Mercedes-Benz a adus la Salonul Auto de la Paris aşa după cum a anunţat un crossover conceptual cu propulsie electrică. Acesta este numit Generation EQ şi dezvoltă 408 cai putere.

Versiunea de serie a prototipului va apărea în 2019 şi va concura direct cu Tesla Model X, dar şi viitoarele maşini din această categorie dezvoltate de Audi, Porsche, BMW sau Jaguar.

Mercedes-Benz Generation EQ este dotat cu două electromotoare, câte unul pe fiecare punte. Puterea totală constituie 300 kW (408 CP) şi 700 Nm de cuplu. Cu asemenea puteri, crossoverul accelerează până la 100 de km/h în mai puţin de 5.0 secunde.

Motoarele sunt alimentate de un set de acumulatori din litiu-ion, cu o capacitate de 70 kWh şi care asigură o autonomie de 500 de kilometri. Prototipul dispune de un sistem inovaţional de reîncărcare: timp de cinci minute se încarcă cu energie necesară pentru a parcurge 100 de kilometri!

Maşinii electrice îi lipsesc tradiţionalele ştergătoare de pe parbriz şi mânerele, iar oglinzile retrovizoare au fost înlocuite de camere video. Acoperişul maşinii este unul panoramic, iar jantele de 21 de inci au o formă aerodinamică specială.

Mercedes-Benz Generation EQ a mai primit un lumină ambientală în habitaclu pe bază de LED-uri, un panou de bord complet digital care măsoară 21 de inci şi un volan multifuncţional care include două panouri OLED. Imagini de pe camerele video de afară sunt transmise pe nişte ecrane suplimentare montate în uşile faţă.

Sistemul de navigare este conectat la serviciul HERE pe care BMW, Audi şi Daimler l-au cumpărat de la Nokia. Folosind informaţiile navigatorului inteligent, sistemul electronic a crossoverului va putea automat seta viteza optimă de deplasare, dar şi schimbarea setărilor suspensiei.

Versiunea de serie a conceptului va fi lansată de sub-brandul Mercedes-Benz EQ. Noua familie va include cel puţin patru modele – două sedanuri şi două maşini de teren.