(foto/video) PARIS 2016: Premieră mondială – Noua generaţie Audi Q5

Distribuie:
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Compania Audi a prezentat oficial noua generaţie a crossoverului Q5 în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Primul şi poate cele mai important lucru pe care l-a accentuat Stephan Winkelmann, CEO al Audi Sport (denumirea subdiviziunii quattro GmbH a fost înlocuită cu aceasta) a fost că noul Q5 este mai „slab” cu 90 de kilograme decât predecesorul său.

Concurentul lui BMW X3 şi Mercedes-Benz GLC este construit pe platforma modulară MLB, aceasta fiind folosită şi pe ultimele generaţii A4 şi Q7.

Noul Q5 măsoară 4.66 metri în lungime, 1.89 metri în lăţime şi 1.66 metri în înălţime. Dimensiunea ampatamentului constituie 2.82 metri. Volumul portbagajului este egal cu 550 de litri sau 610 litri atunci când scaunele de pe al doilea rând sunt împinse maxim în faţă.

Odată ce acestea din urmă sunt rabatate volumul creşte până la 1.550 de litri.

La momentul startului vânzărilor noua generaţie Audi Q5 va fi disponibilă cu patru motoare diesel şi doar unul pe benzină. Primele trei sunt versiuni ale agregatului 2.0 TDI (150, 163 şi 190 CP), alături de un motor diesel cu şase cilindri şi trei litri volum care pune la dispoziţie 286 CP şi 620 Nm de cuplu.

Volumul singurului motor pe benzină este de 2.0 litri. Propulsorul turbo cu patru cilindri generează 252 cai putere.

Toate motoarele pot fi cuplate la o cutie de viteze manuală cu şase trepte sau una robotizată S tronic cu şapte trepte şi două ambreiaje, excepţie fiind cea mai puternică unitate diesel. Aceasta din urmă vine cu o transmisie automată cu opt rapoarte.

A doua generaţie Audi Q5 este dotată cu un nou sistem de tracţiune integrală numit quattro ultra, acolo unde diferenţialul Torsen este înlocuit de un ambreiaj multi-disc. Pentru versiunea cu motor cu 150 CP tracţiunea integrală este o dotare opţională.

În schimb, pentru maşina care vine cu cel mai puternic motor diesel, va fi disponibilă aceeaşi tracţiune integrală cu diferenţial Torsen, adăugător fiind posibilă comanda unui diferenţial spate sport.

Bunătăţile tehnice continuă. Crossoverul poate fi dotat atât cu o suspensie care include arcuri şi amortizoare, rigiditatea cărora poate fi controlată cu ajutorul sistemului drive select, cât şi cu o suspensie pneumatică cu cinci regimuri de schimbare a gărzii la sol.

Printre dotările noului Audi Q5 se numără: blocuri optice de tip Matrix LED, volan multifuncţional şi încălzit (turtit în partea de jos pentru nivelul de echipare S line), scaune cu funcţie de masaj, sistem de reglare a luminii ambientale în salon, panou de bord digital virtual cockpit cu ecran de 12.3 inci, sistem multimedia MMI cu touchpad şi ecran de 8.3 inci, sistem audio premium de la Bang & Olufsen cu efect 3D, sistem infotainment cu tablete pentru pasagerii din spate, etc.

Nu au fost excluşi şi cei mai noi asistenţi electronici şi sisteme de siguranţă: cruise control adaptiv, sistem de avertizare la manevra cu spatele, sistem de avertizare a unei coliziuni frontale, sistem de monitorizare a benzii de rulare, sistem de recunoaştere a semnelor de circulaţie, sistem de frânare în cazuri de urgenţă, etc.

Vânzările noii generaţii Audi Q5 în Europa derulează la începutul lui 2017. Versiunea cu motor diesel cu 163 CP, transmisie robotizată şi tracţiune integrală are un preţ de start în Germania de 45.100 euro.


Distribuie:
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...