in , , ,

(foto/video) PARIS 2016: Premieră mondială – noua generaţie Nissan Micra

Compania Nissan a prezentat la Salonul Auto de la Paris noua generaţie Micra.

Hatchback-ul cu cinci uşi a devenit primul model din Europa al producătorului japonez, care este dotat cu sistem de frânare în cazuri de urgenţă cu posibilitatea detectării pietonilor.

https://youtu.be/wCE_ajQTCv4

Printre alţi asistenţi electronici prezenţi pe noua generaţie Micra se numără: sistem care avertizează ieşirea de pe bandă, sistem de monitorizare video la 360 de grade, sistem de recunoaştere a semnelor de circulaţie, sistem de monitorizare a zonelor moarte prin indicatori pe oglinzile retrovizoare şi sistem automat de comutare a luminilor de drum cu cele de întâmpinare.

După cum scrie Autocar, Nissan Micra de ultimă generaţie este construită pe o platformă care va sta în viitor la baza noii generaţii Clio. Lungimea hatchback-ului japonez este egală cu 3.995 mm, lăţimea – 1.742 mm şi înălţimea – 1.452 mm. Ampatamentul măsoară 2.525 milimetri.

nissan-micra-2017_19

Iniţial noua Micra va fi disponibilă pe piaţă cu un motor turbo de 0.9 litri cu trei cilindri, alături de un diesel de 1.5 litri. Fiecare din aceste două unităţi dezvoltă 90 de cai putere.

Mai târziu gama agregatelor va fi completată cu un motor natural aspirat de 1.0 litri volum şi care produce 73 CP.

Lista de dotări cuprinde şi un sistem audio modern marca Bose cu şase difuzoare, alături de un sistem multimedia cu ecran tactil de 7 inci, sistem de navigare şi suport Apple CarPlay.

Noua generaţie Nissan Micra poate fi vopsită în 10 culori. Producţia modelului va avea loc în Franţa. Vânzările vor începe în luna martie a lui 2017.

https://youtu.be/YKF3CTyXFRY

https://youtu.be/pU_-nT-Sebw

https://youtu.be/LeTwTavvJMA

Iti place articolul?