in , , ,

(foto/video) PARIS 2016: Premieră mondială – Renault Trezor Concept

Compania Renault a prezentat în patria sa prototipul unui sportcar electric numit Trezor. Maşina este propulsată de un agregat pe care colectivul Renault e. Dams în foloseşte în Formula E.

Propulsorul produce 350 de cai putere şi 380 Nm de cuplu. Acceleraţia de la 0-100 km/h conceptul o face în mai puţin de patru secunde.

Motorul electric este alimentat de la două baterii ascunse sub fiecare punte. Fiecare acumulator are un sistem de răcire individual.

Conceptul a mai fost dotat cu un sistem de recuperare a energiei, dezvoltat iniţial pentru bolizii din Formula E.

renault-trezor-concept_56

Renault Trezor are o lungime de 4.700 mm, o lăţime de 2.180 mm şi o înălţime de 1.080 mm. Greutatea conceptului echipat cu jante de 21 şi 22 de inci constituie 1.600 de kilograme. Coeficientul de rezistenţă frontală este de 0.22.

Panourile caroseriei sportcarului sunt confecţionate din carbon, însă uşi nu are. Pentru a avea acces la interior trebuie deschis un capac, care este practic o parte masivă a caroseriei.

renault-trezor-concept_46

De dezvoltarea interiorului lui Trezor compania Renault s-a ocupat în colaborare cu firma KEIM-cycles, specializată pe crearea ramelor din lemn pentru biciclete.

Tot în habitaclu este prezent un volan făcut în stilul celor care se găsesc pe monoposturile Formula 1, pe care sunt instalate 3 ecrane.

renault-trezor-concept_37

Printre dotările Renault Trezor se numără sistem de pilotare automată, ecrane OLED protejată de sticlă Corning Gorilla Glass, dar şi funcţie de detectare instantă a smartphone-urilor.

Despre pespectivele de creare în serie a Renault Trezor nu s-a anunţat deocamdată nimic.