(foto/video) Porsche a câştigat pentru a 18-a oară cursa de 24 de ore de la Le Mans

Distribuie:
 • 16
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cursă incredibilă la Le Mans în 2016. După 23 ore și 56 de minute din cursă, Toyota a pierdut prima poziție după o problemă tehnică la mașina-lider.

Porsche a profitat și a preluat conducerea într-unul dintre cele mai surprinzătoare finaluri de cursă din istoria motor sportului.

FOTO: facebook.com/fiawec

FOTO: facebook.com/fiawec

Ediția 2016 a Cursei de 24 de ore de la Le Mans a avut un final complet neașteptat.

După ce s-au duelat îndeaproape timp de 23 de ore și 56 de minute fără să reușească să se îndepărteze la mai mult de două minute, prototipurile Toyota cu numărul 5 (Davidson, Buemi, Nakajima) și Porsche cu numărul 2 (Dumas, Jani, Lieb) au fost implicate într-un episod dramatic care va intra cu siguranță în istoria motor sportului.

pit stop

Pit stop action of Porsche and Toyota, every second counts! #LeMans24 #WEC

Опубликовано FIA WEC Воскресенье, 19 июня 2016 г.

Prototipul Toyota #5 se afla la conducerea cursei, Kazuki Nakajima fiind la un tur și jumătate de finalul cursei și la un minut în fața adversarului direct, prototipul Porsche #2 pilotat în acel moment de Nael Jani.

În penultimul tur de circuit, mașina celor de la Toyota a încetinit brusc din cauza unor probleme tehnice și s-a oprit pe linia dreaptă imediat după intrarea în ultimul tur de circuit, iar Porsche a preluat conducerea și a trecut apoi linia de sosire.

arrivée

Chequered Flag out for the 2016 24 Heures du Mans. 2016 Champions Porsche Team #2 Neel Jani, Romain Dumas Marc Lieb #LeMans24 #WEC

Опубликовано FIA WEC Воскресенье, 19 июня 2016 г.

Porsche a bifat astfel cea de-a 18-a victorie la Le Mans, îmbunătățindu-și propriul record și întărindu-și astfel poziția-record în cea mai cunoscută cursă de anduranță din lume.

Până la momentul-cheie al cursei, Toyota și Porsche și-au împărțit perioadele în care au condus cursa, cei doi constructori profitând de faptul că Audi a întâmpinat probleme tehnice la unul dintre prototipuri chiar la începutul cursei, în timp ce al doilea a fost implicat în mai mult incidente care l-au îndepărtat de primele poziții.

În dimineața zilei de diminică, după 18 ore, un prototip Porsche și ambele mașini Toyota se aflau la distanță de doar un minut, strategia de final de cursă părând că va decide învingătorul.

După ce prototipul Toyota cu numărul 6 a fost nevoit să intre și să zăbovească la boxe din cauza unei probleme tehnice, afacerea Le Mans rămânea o poveste între o mașină Toyota și una Porsche. Iar finalul a dovedit că Le Mans 2016 a fost mai degrabă pierdut decât câștigat.

Dramatic and unbelievable 2016 24 Heures du Mans has ended! Our hats off to the whole Toyota Motorsport GmbH Team! After 24 hours' hard push, this race has shown us how ruthless it can be! Huge congratulations to all the victors and a massive thanks to each and everyone who's been with us all over the world! We check-out of Le Mans and get ready for our next stop: The 6 Hours of Nürburgring in Germany this July! #WEC #6hNurburgringTickets http://goo.gl/VtxsP0

Опубликовано FIA WEC Воскресенье, 19 июня 2016 г.

Pe locul al treilea au urcat cei de la Audi, care au profitat la rândul lor de faptul că Toyota a ratat la mustață să ocupe două poziții pe podium.

A doua mașină Porsche (Webber, Bernhard, Hartley) a terminat cursa pe locul al 14-lea, după ce chiar înainte de miezul nopții a suferit probleme tehnice care au oprit-o pentru circa două ore la standuri.

Big big ovation to Toyota Motorsport GmbH TOYOTA GAZOO Racing from Porsche after the hearbreaking last lap. We see true camaraderie of the big WEC racing family! Hats off to TOYOTA and thumbs up to PORSCHE!Let's share this Le Mans Spirit! Special thanks to our TV crew for making this precious video!#WEC

Опубликовано FIA WEC Воскресенье, 19 июня 2016 г.

Pe de altă parte, s-a dat o luptă fascinantă și la categoria LMGTE-Pro, acolo unde Ford a revenit la Le Mans cu o victorie în fața celor de la Ferrari.

Americanii revin astfel cu triumf în anduranță la exact 50 de ani de la momentul în care Ford GT reușea să oprească dominația italienilor de la Ferrari în Le Mans.

Le Mans 2016_21

Cursa a fost câștigată de mașina cu numărul de concurs 68 (Hand, Muller, Bourdais), care a reușit să termine la puțin peste un minut de locul al doilea, Ferrari-ul #82 condus la linia de finiş de Giancarlo Fisichella.

A treia poziție pe podium a intrat de asemenea în contul celor de la Ford, GT-ul #69 (Briscoe, Westbrook, Dixon) aducând „bronzul” de la Le Mans pentru constructorul american.

Sursa: Automarketfacebook.com/fiawec


Distribuie:
 • 16
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...