in , ,

(foto/video) Porsche Taycan a devenit pentru prima dată un Safety Car

Seria de curse Porsche Carrera Cup Deutschland şi-a marcat deschiderea noului sezon cu doar câteva ore înainte de startul cursei de 24 de ore de la Le Mans, pe acelaşi circuit, în acest weekend.

Pe post de Safety Car, la inaugurare şi în cadrul turului de încălzire, a fost folosit în premieră un Porsche Taycan Turbo!

Cursa de deschidere cu o durată de 45 de minute a avut loc pe Circuit de la Sarthe în ziua de sâmbătă. Piloții germani au revenit pe pistă pentru prima dată în acest an și s-au aliniat pe grila de start cu concurenții din seria Porsche Carrera Cup France.

Pentru organizatoriii, echipele și fanii “celui mai rapid campionat one-make din Germania”, cursa este una dintre punctele culminante ale clasicului de anduranță, care anul acesta marchează 50 de ani de la prima victorie generală a Porsche la Le Mans.

În timp ce maşinile de curse Porsche 911 GT3 Cup au fost transportate la eveniment cu camioanele, noua mașină de siguranță a avut posibilitatea de a combina călătoria la Le Mans cu o excursie prin Franța, cu start de la sediul companiei din Bietigheim-Bissingen. Deşi avea girofar pe acoperiş şi alte modificări necesare, exemplarul a rămas perfect omologat pentru a face uz de drumurile publice.

Ulterior, locul în cursă i-a fost ocupat de modelul Porsche 911 Turbo de generaţie precedentă, care este angajat pe post de Safety Car până în 2020 inclusiv.

Vezi cursa în reluare şi prezenţa lui Porsche Taycan pe circuit:

Vezi şi:

Iti place articolul?