in , ,

(foto/video) Premieră: A treia generaţie Peugeot Partner LCV

După noile Citroen Berlingo Van LCV şi Opel Combo Cargo Van LCV, încheie lista de modele comerciale prezentate de grupul francez PSA noul Peugeot Partner LCV. Maşina a ajuns la a treia generaţie, fiind pe piaţă din 1996.

Dacă pentru modelul comercial Peugeot a decis să păstreze denumirea Partner, amintim că varianta dedicată transportului de pasageri a fost redenumită în Rifter!

https://www.youtube.com/watch?v=HNGH8vBdSXk

Peugeot începe să descrie modelul prin a scoate în evidenţă un lucru: este primul său vehicul comercial care adoptă planşa de bord i-Cockpit de pe autoturismele din gamă. Desigur, este într-o variantă simplificată, dar oferă o vizibilitate bună a panoului de bord cu ceasuri analogice. Volanul este unul compact şi la fel turtit pe marginea superioară şi inferioară.

Standard este oferit un head-up display, iar ecranul de 8 inci al sistemului multimedia este poziţionat la o înălţime comodă pentru vedere şi pentru a fi manipulat.

Alte două dotări opţionale interesante, oferite pe Partner în premieră, sunt un indicator de suprasarcină şi un sistem Surround Rear Vision.

Primul măsoară automat masa prezentă la bord la pornirea motorului. În mod alternativ, șoferul poate cere ca sistemul bazat pe senzori să măsoare sarcina pe axe prin apăsarea unui buton. Un semnal alb LED se aprinde dacă greutatea atinge 90% din sarcina utilă autorizată. Dacă greutatea depășește limita maximă, se aprinde un semnal galben.

Acest sistem practic și eficient reprezintă o garanție a siguranței vehiculelor. Prin evitarea supraîncărcării se evită orice risc de manipulare rutieră și pericole asociate, cum ar fi spargerea pneurilor, pierderea controlului vehiculului, uzura prematură, consumul mai mare de combustibil și riscul de a fi amendat.

Iar Sistemul Surround Rear Vision este un ajutor prețios la conducere – oferă o vedere a zonelor din jurul vehiculului. Prin urmare, șoferul beneficiază de o vizibilitate optimă exterioară din interiorul vehiculului, facilitând astfel manevrabilitatea și conducerea vehiculului. Sistemul este compus din două camere: una la baza oglinzii retrovizoare laterale din dreapta şi alta pe partea superioară posterioară a maşinii. Imaginile de pe ele sunt redate pe un ecran de 5 inci care înlocuieşte oglinda retrovizoare tradiţională de la interior.

Noul Peugeot Partner LCV va putea fi comandat în două mărimi: Standard (lungime maşină – 4.40 metri, lungime spaţiu utilizabil la interior – 1.81 metri, volum de încărcare de la 3.3 până la 3.8 m³) şi Long  (lungime maşină – 4.75 metri, lungime spaţiu utilizabil la interior – 2.16 metri, volum de încărcare de la 3.9 până la 4.4 m³).

Încărcarea utilă variază între 600 şi 1.000 de kilograme. Șase inele de ancorare sunt furnizate standard pentru a asigura încărcăturile, iar opţional se pot adăuga alte patru la jumătatea înălţimii. Zona de încărcare este ușor de utilizat în toate circumstanțele, deoarece are o priză de 12V și o iluminare superioară cu 6 LED-uri care oferă o putere de 237 lm.

Ușile laterale opționale glisante asigură o accesibilitate excelentă, ușile posterioare cu balamale trainice şi care se deschid la 180 de grade oferă un spaţiu imens (opţional pot fi înlocuite cu un hayon), iar un suport instalat chiar deasupra ușilor din spate permite transportarea obiectelor lungi.

În funcție de versiune, noul Partner poate fi echipat cu o banchetă adaptabilă Multiflex, care oferă următoarele posibilități:

  • Trei persoane pot sta în față! Această caracteristică practică este foarte apreciată de profesioniști deoarece pot transporta într-un mod compact mai mulţi oameni şi mai multe instrumente. Absența manetei convenționale a frânei de mână face posibilă lărgirea scaunului central.
  • Un acoperiș plat, o capacitate mai mare de încărcare de 500 litri și o lungime efectivă de până la 3.09 m pentru versiunea Standard și 3.44 m pentru versiunea Long datorită scaunului pasagerului lateral rabatabil.
  • Transportul obiectelor lungi datorită bazei scaunului lateral care se îndoaie pe spătarul scaunului.
  • Un birou mobil, datorită mesei de scris integrate în spătarul scaunului central al banchetei. Poate fi înclinat spre pasager sau șofer.
  • zonă de depozitare cu lacăt sub scaunul central.

Pentru prima dată, pe noul Partner se poate oferi opţional pe versiunea Long o banchetă spate preluată de la noul Rifter. Într-o astfel de configuraţie nu mai este disponibilă bacheta Multiflex. În schimb, cea din spate se poate rabata, iar singurul scaun al pasagerului din dreapta şoferului poate fi în genere scos.

Cu o capacitate de până la 113 litri, soluțiile de stocare au fost proiectate pentru nevoi multiple de utilizare profesională. Acestea sunt mereu la îndemână și inteligent distribuite în zona pasagerului – pe torpedou, buzunarele scaunelor și chiar și o torpedou. Situat opus pasagerului, acesta folosește spațiul în care în mod normal s-ar afla airbag-ul, care a fost mutat în acoperiş, și este suficient de mare pentru a găzdui un laptop cu ecran de 15 inci, unde se poate răci şi încărca printr-un cablu oferit suplimentar.

Sub capotă se pot ascunde următoarele motoare:

  • două benzinare PureTech de 1.2 litri cu 110 CP S&S (cutie manuală cu şase trepte) şi 130 CP S&S (cutie automată Aisin cu opt trepte, model disponibil din a doua jumătate a lui 2019);
  • un diesel BlueHDi de 1.5 litri cu 130 de CP S&S, disponibil în combinaţie cu o cutie manuală sau automată;
  • două diesel-uri BlueHDi de 1.6 litri cu 75 CP (cutie manuală cu cinci trepte) şi 100 CP (cutie manuală cu cinci trepte).

Toate propulsoarele beneficiază de filtre de particule de ultimă generaţie.

Pe lângă modelul în nivel de echipare standard, Peugeot a gândit alte două variante pregătite din uzină pentru cerinţe speciale.

Grip, o versiune care satisface pe deplin necesitatea de a accesa terenuri dificile și care poate accepta încărcături grele, murdare și lungi, păstrând suficient spațiu pentru 3 persoane. Destul de rezistent pentru a suporta toate condiţiile, această versiune aduce: o gardă la sol mai mare, roți mari cu anvelope Mud & Snow, sistem de tracţiune Grip Control, trei scaune față, pardoseală din plastic, încărcare utilă extinsă de 1.000 de kg, iluminare suplimentară în zona de încărcare şi o roată de rezervă.

Versiunea Asphalt a fost concepută pentru profesioniștii care efectuează deplasări pe o mulțime de kilometri, care nu ţin cont de numărul de ore petrecute în vehiculul lor și care, mai presus de toate, caută siguranța confortului. Aceasta include: izolare fonică îmbunătăţită, scaune confortabile, Surround Rear Vision, frână de parcare electrică, radio cu ecran tactil de 8 inci şi Mirror Screen, limitator de viteză şi cruise control, senzor de ploaie şi lumină, sistem de climatizare reglabil manual.

La acestea se pot adăuga o mulţime de dotări opţionale, precum: peste 15 sisteme de siguranţă şi asistenţă, inclusiv frânare automată în cazuri de urgenţă, porturi USB, Bluetooth, Apple CarPlay, Android Auto, încărcător wireless pentru telefoane, navigaţie 3D cu servicii de la TomTom, sistem de notificare de urgenţă şi multe altele.

Nu în ultimul rând, este planificată o gamă completă de conversie a lui Partner la comandă: vehicule de urgență și asistență, vehicule specifice sectorului de construcții, pick-up-uri, vehicule cu frigidere, modele 4×4 etc. Noul Peugeot Partner va fi comercializat pe plan internațional începând din noiembrie 2018.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?