in , , , ,

(foto/video) Premieră: Conceptul R.S. 2027 Vision este un monopost cu autopilot şi tracţiune integrală

Unul dintre cele mai spectaculoase concepte prezentate la Salonul Auto de la Shanghai poate fi numit cel al Renault. Compania franceză a arătat cum vede viitoarele maşini de curse, în particular vorbind despre cele din Formula 1.

Noul concept R.S. 2027 Vision dispune de un sistem de propulsie hibrid, tracţiune integrală, un cockpit închis şi chiar un sistem de pilotare automată.

După cum se specifică şi în denumire, o maşină care va fi construită pe baza motivelor prezentate pe acest concept va apărea în anul 2027. Până atunci, conceptul Renault este prezentat cu 10 ani înainte şi primeşte un sistem de propulsie compus dintr-un V6 turbo cu injecţie multipunct, un sistem de recuperare a energiei KERS şi două motoare electrice.

Puterea total generată este egală cu 1.341 de CP, asta în timp ce greutatea lui R.S. 2027 Vision este de numai 600 de kilograme. Masa redusă s-a datorat construcţiei prototipului, aceasta fiind făcute din mai multe materiale compozite reciclabile, dar şi din elemente imprimate 3D.

Mai mult, dacă în prezent lăcașurile în care stau piloţii Formula 1 în monoposturi sunt deschise, Renault ne sune că în viitor se va trece la o construcţie de tip închis. Cockpit-ul făcut de francezi este transparent şi făcut din policarbonat.

Căştile piloţilor de asemenea vor fi transparente, iar în cazul unui accident cu răsturnare două bare din titan vor ieşi din caroserie pentru a nu permite rănirea şoferului.

Interesant mai este şi volanul acestui concept. El are mai puţine butoane, iar toate informaţiile sunt afişate pe un ecran digital, inclusiv şi poziţionarea pe circuit. Totodată, două ecrane există şi pe roţile frontale, care afişează diverse informaţii în timp ce are loc cursa.

Prototipul mai este dotat cu mai multe elemente aerodinamice active şi o suspensie a căror setări pot fi modificate în timpul cursei. Iar sistemul de pilotare automată, potrivit Renault, va asigura doar siguranţa celui din spatele volanului. Sistemul electronic al maşinii va prelua manevrele în cazul în care pe traseu va apărea un safety car.