in , ,

(foto/video) Premieră din Franţa: Peugeot 3008 şi-a schimbat generaţia

Compania Peugeot a prezentat a doua generaţie a modelului 3008, maşină care a primit platforma modulară EMP2 şi practic s-a transformat dintr-un “monovolum”, cum era considerat datorită formelor sale, într-un adevărat crossover de dimensiuni medii.

Tipul şasiului a stat şi la baza unor modele ca: Peugeot 308, Citroen C4 Picasso sau Peugeot 408.

Crossoverul în sine, dar şi motoarele vor fi asamblate în patrie. Maşina măsoară în lungime 4.450 de mm, în timp ce dimensiunea ampatamentului este egală cu 2.675 de mm.

Garda la sol este egală cu 220 mm. Volumul portbagajului – 520 de litri, iar odată ce scaunele din spate sunt rabatate, cifra creşte până la 1.580 de litri.

2016-Peugeot3008-25

Gama de motoare este completată de agregate pe benzină de 1.2 şi 1.6 litri, cu 130 şi 165 CP respectiv.

De asemenea, clienţii vor mai putea opta pentru dieseluri de 1.6 şi 2.0 litri. Primul poate genera 100 sau 120 de CP, al doilea – 150 sau 180 CP.

Cutia de viteză poate fi una mecanică sau automată, ambele cu şase trepte.

2016-Peugeot3008-13

Pentru o taxă adăugătoare, clienţii se vor mai bucura de o lumină ambientală în habitaclu, cu două regimuri de lucru – Boost şi Relax. Totodată, pentru sistemul de ventilare este disponibil un odorizant cu trei arome la alegere şi trei nivele de intensitate a curenţilor de aer.

Noul 3008 este şi primul model Peugeot care s-a ales cu noua generaţie a interiorului i-Cockpit. La comandă este disponibil un ecran digital de 12.3 inci, care va putea înlocui tradiţionalele ceasuri de bord, alături de un sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inci.

Vezi şi: (foto/video) Tehnologii de ultimă oră. Peugeot a dezvăluit noua generaţie i-Cockpit

Printre alte dotări sunt disponibile: sistem de navigare 3D, sistem audio FOCAL, suport al interfeţelor MirrorLink şi Apple CarPlay, reîncărcare prind inducţie a telefoanelor mobile, cruise control adaptiv, sistem de anticipare a coliziunilor frontale, sistem de recunoaştere a semnelor de circulaţie, monitorizare a unghiurilor moarte şi a benzii de separare a drumurilor, monitorizare video la 360 de grade, sistem de parcare automată şi multe altele.

Premiera publică a maşinii va avea loc tocmai în luna octombrie la Salonul Auto de la Paris. Vânzările vor începe imediat, în aceeaşi lună.