in , ,

(foto/video) Premieră: Ferrari J50

Eveniment special în Japonia. Ferrari a prezentat un nou model numit J50 pentru a marca cei 50 de ani de existenţă a brandului italian în Japonia.

Maşina este construită pe baza modelului 488 Spider şi va fi produsă în doar 10 unităţi care se vor vinde doar în Japonia!

Noul roadster cu două locuri a fost dezvoltat de subdiviziunea proiecte speciale a Ferrari. Designul a fost desenat în studiourile din Maranello. Automobilul readuce sub o formă modernă caroseria de tip “targa” care era populară în anii ’70-’80 printre modelele mărcii italiene.

Linia de culoare neagră care începe sub blocurile optice cu LED-uri şi continuă până la mânere uşilor, are menirea de a face vizual automobilul mai scund şi de aminti despre sportcarurile italiene reale “barchetta”.

ferrari-j50_0

În mişcare noutatea este pusă de un V8 de 3.9 litri, preluat de pe Ferrari 488 Spider. Acesta produce 690 CP, iar caracteristicile dinamice nu au fost dezvăluite deocamdată.

Printre caracteristicile unice se mai numără poziţia apropiată a radiatoarelor de răcire şi un unghi ascuţit al parbrizului care permite distribuţia mai exactă a curenţilor de aer către eleronul din spate.

ferrari-j50_1

Compartimentul motorului este acoperit cu policarbonat transparent, iar jantele au fost construite special pentru acest model.

Acoperişul lui Ferrari J50 este detaşabil şi se mai desparte în două bucăţi, care pot fi depozitate într-un spaţiu special în spatele scaunelor. Habitaclul este tapiţat cu piele naturală şi Alcantara.

După câte am menţionat, în total vor fi produse doar 10 exemplare, fiecare fiind personalizat după gusturile clientului. Data startului vânzărilor şi preţul nu au fost anunţate.

ferrari-j50_2

ferrari-j50_3

ferrari-j50_4

Iti place articolul?