in , ,

(foto/video) Premieră în India: Hyundai Creta facelift – acum arată mai bine

În anul 2015 Hyundai a lansat pe piaţa din India cel mai ieftin crossover din gama sa – modelul Creta. Între timp, sud-coreenii au decis să nu vândă modelul doar în statul asiatic şi l-au adus şi pe alte pieţe, inclusiv în Republica Moldova.

Chiar astăzi, tot în India a fost prezentat şi lansat în vânzare modelul actualizat, care pe lângă faptul că arată acum mai atrăgător la exterior, a primit şi o serie de dotări interesante.

Vezi cum arăta înainte de facelift: (video) Test Drive: Hyundai Creta – Premieră

Modelul Creta chiar a avut nevoie de o actualizare urgentă din punct de vedere estetic, nu că este urât, dar nu este destul de convingător la acest capitol. Se menţionează că acum este făcut în limbajul de design Fluidic Sculpture 2.0.

Creta facelift dispune de o nouă grilă a radiatorului făcută în stilul Cascading Grille cu elemente cromate, care îl face mai îndrăzneţ.

Pe bara de protecţie frontală au apărut inserţii masive care imită metalul, blocurile optice cu LED-uri şi-au modificat structura, lângă farurile anticeaţă au fost montate frumos noi lumini de zi pe bază de LED-uri. În partea posterioară se remarcă noi stopuri şi o bară de protecţie revizuită, pe care au coborât elementele reflectorizante.

Caroseria îi poate fi vopsită acum în una din cele şapte culori unice sau în combinaţii de două culori. Modele de 17 inci s-au adăugat la gama de jante.

În habitaclu, calitatea materialelor utilizate a fost îmbunătăţită, dar în mare parte a rămas din punct de vedere arhitectural acelaşi. Unele elemente pot fi realizate în aceeaşi culoare ca şi cea a caroseriei.

La capitolul multimedia dispune de un sistem AVN touchscreen (sistem audio, vizual (multimedia) și de navigaţie), opțiuni de conectivitate pentru smartphone-uri (Android Auto, Apple CarPlay și MirrorLink), precum şi un încărcător wireless pentru acestea. O altă caracteristică adăugată noului model este aplicația de control audio “iBlue”.

Construit pe baza HIVE Body Structure, Hyundai Creta este făcut cu elemente din oțel de rezistenţă ultra-înaltă (UHSS) și oțel avansat de înaltă rezistenţă (AHSS). Producătorul a mai inclus caracteristici de siguranță, cum ar: fi airbag-uri duble, încuietori automate pentru uși sensibile la viteză, oprire automată a ridicării geamurilor la detectarea unui obstacol, ABS şi EBD (Electronic Brakeforce Distribution) standard în toate variantele SUV-ului.

Variantele în nivele de echipare superioare primesc până la șase airbag-uri, ESC (Electronic Stability Control), VSM (Controlul Stabilității Vehiculelor), HAC (Hill Assist Control), funcţie a farurilor de iluminare în curbe și o cameră video spate cu senzori pentru parcare.

Hyundai Creta facelift mai vine dotat în dependenţă de nivelul de echipare cu: un breloc impermeabil care poate fi utilizat drept cheie (Smart Key Band), trapă electrică, sistem de climatizare automată cu ionizator, scaun al șoferului reglabil electric în șase direcții, o oglindă electrocromică cu funcţie anti orbire (nou) și centuri de siguranță pentru scaunele faţă cu dispozitive de pretensionare (nou).

Sub capotă nu s-a intervenit major. Cel mai “slab” motor de pe piaţa locală  – 1.4 CRDI cu 90 de CP – va fi cuplat deja cu o transmisie mecanică cu şase trepte în loc de cinci. Hyundai Creta facelift va mai putea fi comandat cu un benzinar 1.6 MPI cu 123 de CP sau un diesel 1.6 CRDI cu 128 de CP. Cutia de viteze va putea fi aleasă între mecanică sau automată. Tracţiunea poate fi doar pe puntea din faţă.

În India, preţul de start pentru Hyundai Creta a crescut cu doar 500 de euro şi cel mai ieftin model costă în jurul a 11.777 de euro (sumă convertită din rupii).

Vezi şi: (video) Viitor concurent pentru Hyundai Creta? KIA a prezentat noul crossover SP Concept

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?