in , ,

(foto/video) Premieră la Goodwood: Mazda MX-5 Retractable Fastback

Premiera europeană a coupeului-decapotabil Mazda MX-5 RF va avea loc la ediţia din acest an a Festivalului Vitezei din oraşul Goodwood. Amintim că premiera mondială a maşinii a avut loc în luna martie la Salonul Auto de la New-York.

Citeşte mai multe: (video) New-York 2016: Premieră mondială – Mazda MX-5 Retractable Fastback

Mazda_MX-5RF_static_2

Abreviatura RF se descifrează prin sintagma “retractable fastback”. Acum, legendarul roadster din gama Mazda va putea fi comandat atât cu acoperiş din material textil, cât şi cu unul din material mai dur.

În acest an, standul Mazda din cadrul festivalului va fi dedicat trecutului, prezentului şi viitorului Mazda MX-5.

Mazda_MX-5RF_NYshowmodel_NY007

Pe lângă Mazda MX-5 RF în culoarea unică Machine Grey, la expoziţie vor fi prezentate: exemplarul cu numărul un milion al Mazda MX-5, care a părăsit linia de producţie la 22 aprilie anul curent, alături de două versiuni conceptuale MX-5 Spyder şi MX-5 Speedster.

Premiera ultimelor două modele a avut loc în luna noiembrie a anului 2015, la show-ul de tuning SEMA din Las-Vegas.

Vezi şi: (video) Performanţă istorică pentru Mazda. Decapotabila MX-5 este maşina anului 2016 în lume

Mazda_MX-5-RF-5

Pe lângă practicabilitatea sa, MX-5 RF se deosebeşte printr-un design unic, indiferent dacă este instalat acoperişul sau nu. Atunci când maşina este deschisă, şoferul şi pasagerul din dreapta sunt protejaţi de un arc masiv instalat în spatele scaunelor.

Mazda_MX-5-RF-3

Dacă e să privim automobilul din spate, putem observa stilistica oficială a firmei KODO, moştenită de la varianta decapotabilă. Noutatea are aceeaşi lungime, lăţime şi dimensiune a ampatamentului, însă datorită construcţiei, înălţimea este mai mare cu 5 mm.

Mai mult, mecanismul de deschidere şi închidere a acoperişului este unul dintre cele mai rapide din lume şi poate fi acţionat cu ajutorul unui buton la viteze de până la 10 km/h.

Mazda_MX-5-RF-6

Mazda MX-5 RF a păstrat de la modelul original, cartea de vizită – manevrabilitatea şi stabilitatea în viraje. Setările speciale ale suspensiei şi servodirecţiei sporesc aceste calităţi.

Multă atenţie a fost acordată izolării fonice. Automobilul a primit un acoperiş făcut dintr-un material special, iar izolarea fonică a fost îmbunătăţită în jurul aripilor posterioare, indicatori care vor spori confortul acustic la interior.

Mazda_MX-5-RF-2

Amintim că Festivalul de Viteză de la Goodwood (Goodwood Festival of Speed) este organizat în acest an în perioada 23-26 iunie.

Mazda_MX-5RF_static_5

Iti place articolul?