in , ,

(foto/video) Premieră la Pebble Beach 2016: Lamborghini Centenario Roadster

Seria de maşini exclusive prezentate la Concursul de Eleganţă Pebble Beach Concours d’Elegance 2016 continuă. Lamborghini a dezvăluit acolo oficial supercarul Centenario Roadster.

Doar după ce a fost dezvelită şi toţi oaspeţii au exclamat un WOW, italienii au anunţat că toate cele 20 de exemplare preconizate spre a fi produse au fost deja vândute.

Automobilul magnific a fost construit cu ocazia aniversării a 100 de ani de la naşterea celebrului Ferruccio Lamborghini.

După cum s-a anunţat anterior, Lamborghini Centenario LP770-4 va avea un tiraj de 40 de exemplare: 20 de coupeuri şi 20 de roadstere. Compania italiană a anunţat că absolut toate maşinile au fost vândute prin comenzi preliminare.

În linii generale, Lamborghini Centenario Roadster imită automobilul cu acoperiş tare. Singura deosebire faţă de coupe ar fi accentele de contrast pe caroserie.

Vezi şi: (foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială – Lamborghini Centenario LP770-4

Lamborghini Centenario Roadster_25

În spatele şoferului stă ascuns un motor V12 de 6.5 litri volum care pune la dispoziţie 770 de cai putere. Acceleraţia de la 0-100 de km/h se face în 2.9 secunde, cu 0.1 secunde mai lent decât coupeul. Viteza maximă depăşeşte puţin cifra de 350 de km/h.

Pentru a fi îmbunătăţită aerodinamica modelului, Lamborghini spune că a instalat nişte canale speciale de aerisire în spatele tetierelor, un parbriz reconfigurat şi un difuzor integrat.

Lamborghini Centenario Roadster_16

De asemenea, printre dotările de pe Lamborghini Centenario Roadster se numără o nouă servodirecţie cu ajutorul căreia maşina va întoarce “imediat” în curbe, la viteze mici.

În acelaşi timp, la viteze mari, roţile spate se întorc în aceeaşi direcţie cu cele din faţă, automobilul devenind astfel mult mai manevrabil în curbe.

Informaţiile oficiale mai spun că decapotabila va fi oferită cu un sistem multimedia care are un ecran tactil de 11 inci şi suportă interfaţa Apple CarPlay.

Prețul unui Lamborghini Centenario Roadster este puţin peste 2 milioane de euro.

Vezi şi: (video) La plimbare cu Lamborghini Centenario. Iată cum sună 1.7 milioane de euro