in , , , ,

(foto/video) Premieră: McLaren 570GT – un nou supercar excepţional

Compania britanică McLaren Automotive a dezvăluit oficial un nou supercar – 570GT. Noutatea este al treilea membru al familiei Sport Series şi este calificată de producător ca fiind “cea mai scumpă şi mai sofisticată maşină”, pentru că acum oferă un spaţiu mai mare pentru bagaje şi un habitaclu mai luxos.

Reprezentanţii mărcii germane mai spun că noul lor produs, în comparaţie cu altele din gamă, poate fi folosit în rutina zilnică sau călătorii lungi. Automobilul sport a primit un acoperiş panoramic din sticlă şi un geam mare în partea posterioară, ultimul având şi rol de uşă a portbagajului. Interesant este că specialiştii au ales să acopere motorul şi să facă cât de cât un spaţiu pentru a fi depozitate bagajele, având un volum total de 220 de litri.

Noul McLaren 570GT a primit o suspensie mai moale şi o servodirecţie modernizată, totul pentru ca cel din spatele volanului şi pasagerul din dreapta să se bucure de confort. Un rol aparte îl au pneurile speciale Pirelli P-Zero, dotate cu un sistem antifonare.

6223McLaren-570GT_04

Dacă majoritatea modelelor din gamă au un habitaclu compus doar din aluminiu, carbon şi alte materiale uşoare, atunci în interiorul noului sportcar se va putea găsi multă piele calitativă. Scaunele reglabile electric au încălzire şi memorie. Maşina mai are senzori pe barele de protecţie care ajută la procesul de parcare, un volan nou, o funcţie care permite închiderea “moale” a uşilor, un eşapament modificat şi multe altele.

Sub capotă lui 570GT stă un motor bine cunoscut. Este vorba despre V8-ul twin turbo de 3.8 litri, care dezvoltă 570 de cai putere şi 600 Nm de cuplu. Modelul accelerează până la 100 de km/h timp de 3.4 secunde, iar viteza maximă este egală cu 328 de km/h. Sprintul de la 0-200 km/h durează 9.8 secunde.

Dacă vrei să îţi cumperi un astfel de McLaren trebuie să ai în buzunar cel puţin 154.000 de lire sterline (197.667 de euro), iar dacă vrei să vezi maşina cât mai curând, pe viu, poţi merge la Salonul Auto de la Geneva în perioada 3-13 martie 2016.