in , ,

(foto/video) Premieră: Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupe

Concernul german Daimler a prezentat oficial versiunea mai performantă a cross-coupe-ului Mercedes-Benz GLC Coupe – Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupe.

Premiera mondială a automobilului va avea loc la Salonul Auto de la Paris, iar după ce va fi lansat în vânzare acesta va ţine piept concurenţei din partea BMW şi a modelului său X4 M40i.

Vezi şi: BMW anunta cel mai puternic X4! Vezi cati cai are noul X4 M40i! (foto)

Maşina descrisă în acest articol este în prezent cea mai puternică versiune a modelului GLC Coupe. Ulterior ar putea apărea şi versiunea de top GLC 63 Coupe, însă deocamdată nu se cunoaşte nici o informaţie.

Noutatea a primit un motor V6 bi-turbo de 3.0 litri volum, care generează 367 de CP şi 520 Nm de cuplu, comparativ cu cei 360 de cai şi 465 Nm pe care îi oferă rivalul de la BMW.

Vezi şi: (video) Premieră Mondială: Mercedes a prezentat la New-York noul GLC Coupe

Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupe_16

Crossoverul este capabil să accelereze până la 100 de km/h în 4.9 secunde, la fel ca şi BMW X4 M40i. Viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h.

Motorul este cuplat la o transmisie modernizată 9G-Tronic, iar tracţiunea este disponibilă pe toate cele patru roţi cu ajutorul sistemului 4MATIC.

Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupe_7

Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupe este dotat cu sistemul Dynamic Select care pune la dispoziţie cinci regimuri de condus: Eco, Comfort, Sport, Sport+ sau Individual.

Inginerii Mercedes spun că au lucrat şi la sistemul de tracţiune integrală 4MATIC. Distribuţia pe punţi este de 31:69.

Totodată, şi suspensia a fost resetată pentru ca să asigure o manevrabilitate mai bună în viraje la viteze mari.

Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupe_5

Mecanismele de frânare sunt mai performante decât pe varianta standard, iar servodirecţia a suferit modificări. Reprezentanţii Mercedes spun că chiar dacă crossoverul a fost setat pentru sportivitate, acesta este destul de capabil în off-road.

Standard un GLC 43 Coupe este dotat cu jante de 19 inci, iar la comandă pot fi instalate şi de 21 de inci.

Tradiţional, crossoverul sport a primit şi o serie de accesorii sport, alături de un habitaclu decorat original.