in , , ,

(foto/video) Premieră: Mercedes-Benz Concept A Sedan arată viitorul design a maşinilor compacte

Compania Mercedes-Benz va prezenta la Salonul Auto de la Shanghai prototipul unui sedan compact pe care l-a numit Concept A Sedan.

Prin această maşină cu forme impresionante nemţii doresc să ne demonstreze cum va evolua designul companiei şi cum vor arăta viitoarele generaţii ale modelelor compacte din gamă. Drept exemplu este şi acest Concept A Sedan care în versiune de serie se va transforma în noul sedan A-Class.

Dimensiunea prototipului este egală cu 4.570 de mm, lăţimea – 1.870 de mm, iar înălţimea – 1.462 de mm. Pentru prima dată elemente de design au apărut pe sculptura Aesthetics A.

Viitoarele maşini compacte din gama Mercedes-Benz vor primi câte o capotă cu forma mai “musculoase” şi nişte linii mai accentuate pe lateral. În acelaşi timp aripile nu vor ieşi mult în evidenţă, iar forma grilei radiatorului va fi una pronunţată cu elemente amplasate paralel şi vertical, ca şi cele văzute pe modelele Mercedes SL sau AMG GT R.

Deocamdată această maşină este doar un show-car, respectiv nicio informaţie referitoare la partea tehnică nu a fost oferită.

Viitorul A-Class Sedan va fi construit pe baza platfromei modulare MFA şi va putea concura cu variantele cu patru portiere Audi A3 şi BMW Seria 1. De asemenea, în familia A-Class, potrivit unor informaţii, va mai apărea un crossover construit pe aceeaşi arhitectură, însă care va avea dimensiuni apropiate de B-Class. Totuşi, acesta va fi poziţionat în gamă cu o treaptă mai sus decât GLA.

Noua generaţie Mercedes-Benz A-Class urmează a fi prezentată în anul 2018.