(foto/video) Premieră mondială: Dodge Challenger SRT Demon este cea mai rapidă maşină de serie

Distribuie:
 • 105
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

În sfârşit! După o campanie masivă de promovare pe internet a modelului, americanii de la Dodge prezintă coupeul super sport Dodge Challenger SRT Demon.

Sub capota acestui monstru este instalat un propulsor modernizat care produce 852 de cai putere.

De la evenimentul de prezentare am aflat că motorul cu opt cilindri şi alimentat pe benzină HEMI, are un volum de 6.2 litri şi a fost modificat pentru a genera 852 de CP şi 1.044 Nm.

Pentru a atinge aceste cifre inginerii au instalat un turbo compresor modificat, noi pistoane şi o nouă pompă de combustibil. De asemenea este prezent un nou sistem de admisie şi evacuare a gazelor de eşapament.

Transmisia este una automată cu opt trepte, dar care are un transformator hidrodinamic modificat.

Agregatul maşinii poate lucra atât cu un carburant obişnuit, cât şi cu unul de curse (cu cifră octanică 100 şi mai mare).

Din informaţiile oficiale mai aflăm că acceleraţia de la 0-96 km/h o face în doar 2.3 secunde! Distanţa de 402 metri o parcurge în 9.65 secunde. Viteza maximă la sfârşitul acestei distanţe trece de 225 km/h.

Astfel, Dodge spune că avem în faţă cel mai rapid automobil de serie de pe planetă.

https://www.youtube.com/watch?v=MkeKWmuxyow

În habitaclu se poate găsi doar un singur scaun, cel al şoferului, care simte la acceleraţie maximă o supra sarcină egală cu 1.8 G, aproximativ ca şi cea pe care o simt piloţii de Formula 1.

Noul Demon a stabilit deja mai multe recorduri mondiale. De exemplu, maşina este prima de serie care a putut de la momentul accelerării de pe loc să meargă 89 de centimetri doar în două roţi (cu roţi de tip wheelie în faţă).

Maşina se ţine bine de pământ cu ajutorul unor anvelope enorme care măsoară 315/40 R18.

Pentru a mai reduce din greutatea maşinii, Dodge a instalat nişte bare stabilizatoare speciale şi nişte mecanisme de frânare cu patru pistoane şi discuri de 360 mm. De asemenea a fost scos sistemul audio, senzorii de parcare şi toate scaunele. Per total masa a scăzut cu 90 de kilograme.

Însă, în mod opţional, Dodge este gata să întoarcă toate scaunele la loc, clientul plătind câte un dolar pentru fiecare! De asemenea se mai poate comanda un sistem audio Harman Kardon cu 900 de waţi, ventilare şi încălzire a scaunelor şi volanului, dar şi o trapă.

Printre alte dotări pe care le va primi un proprietar de Dodge Challenger Demon vor fi un set de pneuri speciale pentru drag racing, o capotă cu cea mai mare gură de ventilare instalată vreodată pe maşinile de serie, un sistem de comutare a alimentării motorului cu combustibil de curse, un set de instrumente şi piese, dar şi funcţia „transbrake” folosită pe larg în maşinile destinate curselor de tip drag racing.

Coupeul Dodge Challenger SRT Demon va începe să fie produs din această vară şi va fi limitat la 3.000 de exemplare pentru SUA şi alte 300 pentru Canada. Preţul de start este de 84.995 de dolari.


Distribuie:
 • 105
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...