in , , ,

(foto/video) Premieră mondială: Lexus NX facelift

După ce am fost anunţaţi preliminar despre această prezentare, iată că Lexus a dezvăluit la Salonul Auto de la Shanghai crossoverul NX facelift, poziţionat ca model din gama anului 2018.

Dacă la capitolul design nu se vor putea observa schimbări radicale, atunci Lexus ne spune că modificările pe care le-a făcut pentru această maşină “au menirea de a-i întări poziţia pe piaţă tot mai mult”.

Specialiştii brandului premium au revizuit grila radiatorului şi au modificat puţin blocurile optice cu LED-uri în care sunt incorporate luminile de zi. De asemenea, gurile de aerisire de pe bara de protecţie frontală au devenit mai largi, iar forma farurilor anti ceaţă s-a schimbat.

Continuând în partea posterioară se pot observa stopurile care au un desen şi o formă puţin modificată, un spoiler nou şi elemente suplimentare cromate. În pseudo difuzor sunt integrate nişte terminaţii mai mari ale eşapamentului, iar jantele unice măsoară 18 inci.

Cea mai disponibilă versiune a modelului va fi NX 300, care va fi asemănătoare cu cea scoasă din gamă – NX 200t. Respectiv sub capotă va sta un propulsor cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri. Va exista şi o variantă hibridă NX 300h care a păstrat agregatul de 2.5 litri şi un electromotor. Informaţii tehnice şi dinamice nu au fost oferite deocamdată, menţionându-se doar că “performanţele au rămas la acelaşi nivel”.

Pe lângă modificările de ordin estetic, Lexus spune că a îmbunătăţit semnificativ suspensia maşinii, fapt care a dus la o manevrabilitate mai bună şi un nivel mai înalt de confort. De asemenea, şasiul lui NX facelift are acum o construcţie asemănătoare cu cea a coupeului LC, în mare parte vorbindu-se despre calitatea sudurii.

Ca şi anterior, Lexus NX facelift va fi oferit clienţilor în versiune F Sport. Aceasta îi adaugă maşinii jante exclusive, o culoare unică a exteriorului şi mai multe dotări în habitaclu.

“Pentru noul Lexus NX am făcut nişte modificări îndrăzneţe la capitolul design, i-am crescut performanţele şi i-am adăugat funcţii noi pentru a creşte confortul şi comoditatea. Noul Lexus NX a păstrat aceleaşi elemente care l-au făcut popular în trecut – un design irezistibil, o plăcere a condusului şi un confort zilnic. Toate aceste lucruri sunt apreciate de clienţii noştri. Automobilul nostru în linii generale s-a schimbat semnificativ şi acest lucru îl veţi simţi când veţi urca în spatele volanului”, a spus inginerul-şef al proiectului NX, Takeaki Kato.

Oficialii Lexus mai spun că acum pachetul Lexus Safety System + care include un sistem anti coliziune frontală, cruise control adaptiv, sistem de avertizare la ieşirea din bandă, sistem de comutare automată a luminilor, este oferit standard.

În habitaclu se remarcă o consolă centrală care a devenit mai aranjată şi un ecran al sistemului multimedia care a crescut de la 7 la 10.2 inci.

O dată pentru startul vânzărilor nu a fost anunţată. Cel mai probabil premiera europeană va avea loc în toamna acestui an.

Iti place articolul?