in , ,

(foto/video) Premieră mondială: Mercedes-AMG E 63 4Matic+ şi E 63 S 4Matic+

Constructorul german de automobile Mercedes-Benz a decis ca după prezentarea primului său pick-up conceptual X-Class să ne demonstreze şi cele mai performante versiuni ale noii generaţii E-Class.

Sedanurile au primit şi un nou nume: Mercedes-AMG E 63 4Matic+ şi E 63 S 4Matic+.

Mercedes-AMG E 63 4Matic+ este dotat cu un V8 de 4.0 litri volum care produce 571 CP. Cuplul maxim atinge 750 Nm. Versiunea extremă cunoscută prin litera S este şi mai puternică, generând din acelaşi motor 612 CP şi 850 Nm!

Diferenţa la capitolul dinamică este de o zecime de secundă. Primul model accelerează până la 100 de km/h în 3.5 secunde, iar cel din urmă în 3.4 secunde.

Mai trebuie de menţionat că inima puternică de sub capotă a primit un sistem care dezactivează patru cilindri din cei opt, atunci când şoferul va dori să conducă liniştit, în tot acest timp economisind combustibil şi având grijă de mediul înconjurător.

Vezi şi: (video) Test Drive: Mercedes-Benz E-Class E220d W213

Ambele versiuni ale sedanului sunt dotate cu sistemul AMG Performance 4Matic+ cu un regim drift. Odată activat cel din spatele volanului se va bucura de toate minunăţiile pe care le poate face tracţiunea de pe puntea din spate, pentru că este posibil ca 100% din cuplul maxim să fie redirecţionat acolo.

Totodată Е 63 4Matic+ a primit un sistem mecanic de blocare a diferenţialului spate, iar la E 63 S 4Matic+ acesta este controlat electronic.

O schimbare rapidă şi precisă a treptelor este posibilă datorită cutiei de viteze robotizate cu nouă rapoarte AMG Speedshift MCT, care a fost modificată special pentru noile versiuni E-Class.

Reprezentanţii companiei menţionează că funcţia RaceStart a devenit mult mai simplă: tot ceea de ce are nevoie şoferul pentru a porni instant de pe loc este să apese cu piciorul stâng pe frână şi cu dreptul pe accelerator. Sistemul electronic singur va calcula cel mai optim moment de rotaţie, iar pentru a accelera trebuie luat piciorul de pe frână.

Conducătorul poate mări sau micşora rotaţiile în cazul pregătirii de o cursă de tip drag cu ajutorul padelelor din spatele volanului.

Vezi şi: (foto) Premieră: Mercedes-AMG E 43 4Matic

Ambele maşini se bucură şi de o suspensie pneumatică cu trei camere şi setări sport, o construcţie mai rigidă a caroseriei, o nouă metodă de montare a diferențialului punții din spate, o schemă de conexiuni a sistemului de frânare şi multe altele.

mercedes-amg-e-63-s-4matic-_14

Versiunile performante ale noului E-Class sunt la fel de deştepte ca şi cele obişnuite, fiind echipate cu o listă completă de asistenţi electronici. De asemenea pentru aceste două automobile este disponibil un program mai extins de personalizare oferit de AMG Performance Studio.

Premiera publică a Mercedes-AMG E 63 4Matic+ şi E 63 S 4Matic+ va avea loc la Salonul Auto de la Los-Angeles în luna noiembrie a acestui an. Startul producţiei va fi dat la 16 ianuarie 2016, iar vânzările vor începe în luna martie a anului viitor.

Amintim că aceasta este cea de-a doua premieră de la Mercedes în ultimele 24 de ore. Aseară la Stockholm compania şi-a prezentat primul său pick-up care va deveni model de serie 100%.

Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Mercedes-Benz X-Class Concept